Često je samo malo potrebno da bismo svoj izgled doveli do savršenstva

Novosti onlajn

15. 09. 2023. u 08:00

Za one koji ne žele da neke svoje nedostatke prikrivaju u onlajn svetu upotrebom filtera i raznih drugih alata, i da u prirodi izdledaju dobro i da pre svega budu zadovoljni sobom, često je potrebno da se urade neke promene koje se kreću od nekih životnih navika i odlaska doktorima i plastičnim hirurzima.

Често је само мало потребно да бисмо свој изглед довели до савршенства

Foto: Piksabej

Iako se naročito estetske intervencije smatraju pomodarstvom i nailaze na brojne osude, kada se bolje razmisli, one ipak i te kako imaju smisla ako su potrebne da bi se osoba osećala psihički bolje i imala više samopouzdanja. Ključ je, kao u mnogim stvarima, u umerenosti.

Umesto da naočare zaklanjaju oči, nek odluka bude lasersko skidanje dioprtije

Zna se da je nošenje naočara za vid, a čak i naočara bez dioptrije, prilično postalo moderno u jednom trenutku. I dok se izbor ramova za naočare može zaista smatrati toliko velikim i primamljivim čak i onima koji nemaju medicinske razloge da nose naočare, ipak ima i onih koji ne vole kako im naočare stoje. I u nekim drugim situacijama ih ograničavaju i ometaju, te nije čudno zašto se pribegava intervencjama kao što je lasersko skidnje dioptrije.

To je naročito dragoceno onima koji kao opciju nemaju kontaktna sočiva, ali i onima kojima je doptrija prilično velika. Lasersko skidanje dioptrije je jedna od popularnijih operacija u svetu oftalmologije, najpre zato što je ipak to rutinska operacija koja ne nosi rizike, a koja mnogo pomaže u poboljšanju kvaliteta života pacijenata.

Savršeni zubi uz folije za ispravljanje zuba

Danas se na fizički izgled gleda sa posebno kritičkim stavom, te se ne tolerišu ni najmanji nedostaci. Iako taj stav ne dele svi, retke su osobe koje imaju nešto protiv savršeno belih i pravilih zuba. Dakle, svi volimo lep osmeh, koji možda najviše od svega doprinosi lepoti lica. A kada kažemo savršeni zubi, intervencije koje prve padaju na pamet jeste lasersko izbeljivanje i fiksne proteze.

Za ovo drugo postoji varijanta ukoliko se radi o manujim nepravilnostima, a to su folije za ispravljanje zuba. One su najpraktičnie rešenje danas za one koji ne žele “metalni osmeh”, i kojima treba opcija da ih mogu skidati i stavljati na određeni broj sati u toku dana.

Ne možemo biti potpuno srećni i lepi ako nas nešto boli – fizikalna terapija koja gotovo svima treba

Bilo da se govori o prevenciji ili o lečenju nekih stanja, fizikalna terapija ima brojne blagodati po čovekovo i psihičko i fizičko stanje, koje se odražava na kraju krajeva i na lepotu i čovekov osećaj zadovoljstva. Od toga da nam pregled fizijatra može biti koristan i u ispravljanju držanja ali i nekih posledica povreda ili nepravilnog načina života, do toga da fizikalna terapija omogućava poboljšanje zdravstvenog statusa – svima u nekom trenutku života ona bude potrebna.

Kada se uzme u obzir da savršen izgled ne ide bez fizičke aktivnosti i zdravih navika, teško je da se čovek bavi bilo kojom fizičkom aktivnošću ako je ograničen u pogledu pokreta i bolom kao što je, na primer, onaj u leđima, koji se fizikalnom terapijom može odagnati.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)