DRASTIČNE PROMENE VREMENA U AVGUSTU: Pogledajte šta nas čeka u detaljnoj prognozi za Srbiju

Novosti online

27. 07. 2023. u 18:43

AFRIČKI anticiklon se vratio u Saharu i sa njim se ponovo družimo sredinom avgusta, piše meteorolog Ivan Ristić u novoj prognozi vremena za mesec avgust.

ДРАСТИЧНЕ ПРОМЕНЕ ВРЕМЕНА У АВГУСТУ: Погледајте шта нас чека у детаљној прогнози за Србију

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Najveći uticaj na vremenske prilike u narednom periodu imaće ponovo Azorski anticiklon, odnosno polje visokog pritiska iznad Atlantskog okeana, sa centrom iznad Azorskih ostrva, koja se nalaze zapadno od Španije i Portugalije.

- Talasi svežeg i vlažnog atlantskog vazduha kretaće se po obodu ovog anticiklona preko zapadne i srednje Evrope dalje na istok, izazivajući prolazna naoblačenja, osveženje, kišu, pljuskove, ali i lokalne nepogode praćene grmljavinom i gradom - najavljuje Ristić.

Narednih dana kraća stabilizacija vremena vraća se leto sve više sunca uz postepeni porast temperatura.

Najsvežije jutro biće sutra u petak, 28. jula sa najnižom temperaturom od 10°C do 15°C dok će maksimalna biti u intervalu od 28 do 30°C. Za predstojeći vikend pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 29°C do 34°C, stoji u prognozi.

U nedelju krajem dana na severu i zapadu zemlje naoblačenje sa pljuskovima kiše grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.

- Tokom sledeće nedelje smena sunca i oblaka koji će donositi pljuskove kiše, grmljavinu ponegde i nepogode praćene gradom, više kiše ali i niže temperature u drugoj polovini naredne nedelje kada će najviša dnevna temperatura biti od 24°C do 29°C - zaključuje Ristić.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane kako se rashlađuju tokom vrelih letnjih dana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!