KLIMA MOŽE DA VAM ZAPALI STAN, JEDNO OBAVEZNO URADITE PRE LETA: Ovo su dva moguća scenarija

Novosti online

18. 07. 2023. u 17:34

TOKOM letnjih meseci mnogi spas od vrućina nalaze u klima uređajima, ali zbog toga postoji mogućnost da se ovi uređaji pregrevaju, a naročito se navode dva moguća scenarija.

КЛИМА МОЖЕ ДА ВАМ ЗАПАЛИ СТАН, ЈЕДНО ОБАВЕЗНО УРАДИТЕ ПРЕ ЛЕТА: Ово су два могућа сценарија

Foto Milena Anđela

Prvi je kada dolazi do zapaljenja spoljne jedinice iz neispravne spojne dinice, naročito ako se koristi neodgovarajući deo prilikom popravke kondenzatora. Drugi način je kada turbina ventilatora unutrašnje jedinice postane previše zaprljana, što dovodi do pregrevanja samog ventilatora.

Kada je reč o održavanju klima uređaja, građani bi trebalo da kontaktiraju ovlašćeni servis pri svakom zahvatu na uređaju. Takođe, preporučuje se redovan godišnji servis, kao i mesečno čišćenje filtera od strane korisnika.

U pogledu upotrebe klima uređaja tokom visokih temperatura, nema tačno određenog vremenskog ograničenja za ispravno korišćenje uređaja. Međutim, ključno je pravilno održavanje kako bi se osigurala sigurnost i ispravan rad.

Da bi se izbegli slični incidenti u budućnosti, građanima se preporučuje da redovno obavljaju godišnji servis i provere instalacije klima uređaja.

BONUS VIDEO: Srbija dobitnik nagrade Pionir u oblasti zelenog finansiranja u 2021.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)