OGLASIO SE "KONTIKI": Objasnili šta se desilo na aerodromu

B.B.

14. 07. 2023. u 16:31

Povodom 14-časovnog čekanja putnika na poletanje leta za Tunis, oglasula se i Agenicja "Kontiki", koja je organizator putovanja.

ОГЛАСИО СЕ КОНТИКИ: Објаснили шта се десило на аеродрому

Foto: Novosti

- Usled tehničkog kvara koji je izazvan prilikom utovara prtljaga, od strane zemaljskog osoblja aerodrome Beograd, na letelici avio kompanije "Novel Air" let za Tunis je odložen. U ovakvim slučejvima se moraju primenjivati nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja, a razlog tome je bezbednost putnika i kabinskog osoblja koji mora biti prioritet. Sve nadležne službe na aerodromu Beograd su uradile neophodne provere ove letelice i nakon toga o stanju iste obavestile avio kompaniju "Novel Air". Avio kompanija je obavestila nas kao organizatora putovanja, da nakon pregleda letelice, nisu dobijene neophodne dozvole da ova letelica može da izvrši prevoz putnika na relaciji Beograd - Monastir - Beograd.

Na pitanje zašto se putnicima niko nije obratio i dao objašnjenje, odgovaraju.

- Nakon predaje prtljaga, izdavanje "boarding" karata i pasoške kontrole putnici su ušli na "Gate". Predstavnik naše agencije je sve vreme bio na aerodromu u zoni u kojoj je to dozvoljeno, ali na žalost predstavnici agencija ne mogu sa putnicima doći do "Gate". Po dobijanju zvanične informacije od avio kompanije "Novel Air", koja je za nas kao organizatora putovanja jedina relevatna, svim putnicima smo uputili SMS poruke. Sadržaj prve poruke koje smo uputili svim putnicima na ovom letu šaljem u nastavku: "Iz tehničkih razloga, a u cilju bezbednosti svih putnika kasni let za Monastir. Nakon dobijanja novih informacija od avio kompanije i ostalih sluzbi putnici ce biti obavesteni. Molimo vas za strpljenje i zahvaljujemo na razumevanju." Nakon toga putnici su preko razglasa beogradskog aerodroma dobili informaciju o mogućnosti dobijanja osveženje, koja je takođe, ustaljena procedura usled višečasovnog kašnjenja letova.

Poslednju informaciju koju imamo,  od strane avio kompanije da letelica koja je rano jutros oštećena moraće da bude vraćena na dodatne provere,a naše putnike će do Tunisa prevoziti nova letelica koja se očekuje da uskoro sleti na aerodrom Beograd. O novom vremenu poletanja aviona svi putnici će biti obavešteni u najskorijem roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)