BEOGRADSKI UNIVERZITET: Preliminarni rezultati prijemnog ispita danas do 16 časova

Tanjug

03. 07. 2023. u 14:50

FAKULTETI Beogradskog univerziteta danas do 16.00 časova treba da objave rezultate prijemnih ispita i preliminarne rang-liste, a za objavljivanje konačnih rang-lista rok je 10. jul.

БЕОГРАДСКИ УНИВЕРЗИТЕТ: Прелиминарни резултати пријемног испита данас до 16 часова

Foto Z. Jovanović

Upis na fakultete BU mora biti završen 14. jula do ponoći.

Kako se navodi na sajtu BU, nakon završenog upisa, a najkasnije 15. jula fakulteti dostavljaju Univerzitetu izveštaj o upisanim studentima po studijskim programima i preostali broj slobodnih mesta.

Što se tiče drugog upisnog roka, prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita obaviće se 31. avgusta i 1. septembra, dok su za polaganje prijemnog određeni 4. i 5. septembar.

Rok za objavljivanje preliminarnih rezultata je 6. septembar, a konačnih 11. septembar do 16.00 sati.

Upis je najkasnije do 14. septembra, nakon objavljivanja konačne rang-liste Univerziteta, a najkasnije do 15. septembra fakulteti dostavljaju Univerzitetu broj upisanih studenata po studijskim programima.  

Kada je reč o novosadskom Univerzitetu, rok za polaganje prijemnih ispita je 5. jul, a zavisno od datuma polaganja prijemnog konačne rang-liste upisa biće objavljivane i do 11. jula.

Na fakultetima Univerziteta u Nišu prijemni ispiti organizovani su od 26. do 30. juna, a upis kandidata traje do 14. jula.

Fakulteti Univerziteta u Kragujevcu upis će obavljati takođe do 14. jula, a rok za polaganje prijemnih ispita ističe sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić