POVODOM SVETSKOG DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE: NIS i njegovi volonteri u akciji čišćenja Fruške gore

Promo

05. 06. 2023. u 14:59

KOMPANIJA NIS i članovi njenog Kluba volontera sa zadovoljstvom su se i ove godine odazvali pozivu da učestvuju u akciji čišćenja i uređenja Nacionalnog parka „Fruška gora“ koja je povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, održana pod nazivom „Radni dan za prirodu“.

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: НИС и његови волонтери у акцији чишћења Фрушке горе

Foto: Promo

Akcija je organizovana u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i domaćinom akcije Nacionalnim parkom „Fruška gora“. Cilj ove zajedničke aktivnosti je da se udruženim snagama doprinese uređenju i uklanjanju otpada sa lokacija unutar Nacionalnog parka, kao i da se u javnosti istakne važnost očuvanja i zaštite životne sredine.

U akciji je učestvovalo gotovo 200 volontera, kojima su se pridružili Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade sa svojim volonterskim timom i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a sa volonterima kompanije.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, naveo je da je cilj ove i mnogih drugih konkretnih akcija uređenje Fruške gore.

- Ova akcija je posebna jer više od 200 volontera danas učestvuje u čišćenju Fruške gore – volonteri iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nacionalnog parka „Fruška gora“, Pokrajinskog zavoda za zaštitu životne sredine i sportske manifestacije „Tour de Fruška“ - rekao je Mirović i zahvalio kompaniji NIS-u, sa kojom je Pokrajinska vlada do sada realizovala brojne akcije koje su doprinele povećanju svesti o značaju životne sredine.

Generalni direktor NIS-a, Kiril Tjurdenjev, zahvalio je svima koji učestvuju u ovoj akciji.

- Danas smo se okupili na  jednom od najlepših mesta u Srbiji, na koje se rado vratimo i uvek sa plemenitim ciljem. Želimo da Nacionalni park „Fruška gora“ sačuvamo za buduće generacije, kako bi i oni  uživali u njegovim lepotama.  Za to su nam potrebni odgovornost i zajedništvo. NIS i njegovi zaposleni će i ove godine pružiti puni doprinos očuvanju ovog prirodnog bogatstva. Zajedničkim snagama možemo mnogo, a zaštita prirode i naše planete ostaje naš prioritet - izjavio je Tjurdenjev.

Živko Cvetković, direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“, rekao je da je suština današnje akcije da pokušamo svojim ličnim primerom, svi zajedno,  da menjamo svest građana.

- Cilj nam je da ukažemo  da treba da se borimo da očuvamo ovu našu lepoticu, pluća Vojvodine, i da ne dozvolimo dalje urušavanje nego da idemo u pozitivnom smeru, da zaštitimo prirodu, da je ulepšamo i da generacijama koje dođu posle nas ostavimo, u najmanju ruku, prirodu kakvu smo mi zatekli od naših prethodnika - izjavio je Cvetković.

Zaštita životne sredine jedan je od prioriteta kompanije NIS. Od 2009. godine kompanija je u ekološke projekte i projekte kojima se indirektno ostvaruje pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine uložila više od 900 miliona evra. O životnoj sredini NIS brine i kroz ekološke akcije kompanije, kao i akcije Kluba volontera NIS-a.

Veliki broj volontera NIS-a učestvovao je i prethodnih godina u uređivanju Fruške gore, ali i u uređivanju različitih zelenih površina i izletišta, priobalja Tamiša u Pančevu i Save na Adi Ciganliji, uređenju Botaničke bašte u Beogradu, kao i u brojnim drugim ekološkim i edukativnim akcijama. O svojim naporima da doprinese zaštiti životne sredine NIS redovno obaveštava javnost i kroz verifikovane izveštaje o održivom razvoju koje redovno objavljuje od 2010. godine. Na korporativnom sajtu NIS je nedavno objavio i Izveštaj o održivom razvoju za 2022. godinu tokom koje je kompanija nastavila da pruža snažan doprinos osnovnim principima održivog razvoja: ekonomskom napretku, razvoju ljudskih resursa, zaštiti životne sredine i podršci zajednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!