NA MATURU BEZ AUTOMOBILA: Akcija agencije za bezbednost saobraćaja

B.B.

03. 05. 2023. u 16:06

AGENCIJA za bezbednost saobraćaja otpočela je kampanju pod nazivom "Na maturu bez automobila" kojom apeluje na maturante širom Srbije da za odlazak i povratak sa maturskih proslava ne koriste automobile u svojstvu vozača.

НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА: Акција агенције за безбедност саобраћаја

Provod na maturskim večerima ostaje za ceo život, Foto A. Stanković

Akcija se kontinuirano sprovodi od 2014. godine u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Upravom saobraćajne policije, Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za borbu protiv droga, a ima za cilj da ukaže na rizična ponašanja mladih u saobraćaju, kao i na posledice tih ponašanja.


S obzirom na to da se bliži vreme održavanja maturskih večeri, Agencija za bezbednost saobraćaja je pozvala lokalne samouprave da se priključe realizaciji aktivnosti u okviru ove kampanje. Ove godine se za zajedničku realizaciju kampanje prijavilo više od 60 gradova. Na tribinama, pored izlaganja predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja, mladi imaju priliku da čuju i ličnu priču osobe koja je preživela saobraćajnu nezgodu usled koje je zadobila teške telesne povrede i trajni invaliditet. U okviru ovih aktivnosti uključena je i vežba sa tzv. "pijanim naočarima" koja za cilj ima da im ukaže na percepciju i negativne uticaje na rasuđivanje u alkoholisanom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)