ŽIVIM NA VERESIJU, NE PREDAJEM SE! General Lazarević za "Novosti": Par žutih kartona već sam dobio, ali nije još vreme i za crveni

R. Dr.

21. 02. 2023. u 11:15

NEKADANjŠI komandant Prištinskog korpusa i Treće armije VJ general Vladimir Lazarević (74) otpušten je juče sa bolničkog lečenja u VMA i upućen na kućni oporavak.

ЖИВИМ НА ВЕРЕСИЈУ, НЕ ПРЕДАЈЕМ СЕ! Генерал Лазаревић за Новости: Пар жутих картона већ сам добио, али није још време и за црвени

Generala iz bolnice izveo sin Milan (u krugu), Foto privatna arhiva

Lekari su generalu savetovali mirovanje, jer su trombovi još prisutni. Dobio je terapiju koja bi trebalo da razbije zaostale krvne ugruške.

Generalovo zdravstveno stanje je sada dobro, mada ga čeka poduža rehabilitacija nakon plućne embolije, zbog koje je 7. februara hitno primljen u VMA.

Iz automobila, dok ga je sin Milan vozi kući, general Lazarević odgovorio je juče na poziv "Novosti":

- Bolje sam, ali čekaju me dalje terapije i kontrole. Lekari su uspeli da spreče širenje embolije i bolje se osećam. Rekli su mi da je moje stanje bilo ozbiljno, kao i da ću i ubuduće morati da budem pod lekarskim nadzorom. Ipak, sve će biti lakše kada dođem kući - kaže Lazarević.

Za "Novosti" kaže i da je uspeo da i iz poslednje zdravstvene krize izađe vojnički - kao pobednik. Ističe da straha nije bilo, iako lekari nisu krili zabrinutost.

- Već odavno ja živim na veresiju, ali ne predajem se. Par žutih kartona već sam dobio, ali nije još vreme i za crveni - uz osmeh poručuje Lazarević.

Heroj odbrane otadžbine 1999. godine 14 dana je lečen na VMA. Trombovi koji su su se formirali u glavnom krvnom sudu koji snabdeva pluća, mogli su da budu fatalni. Zato niko od lekara nije davao bilo kakvu prognozu, jer nije se znalo šta će biti sa generalom.

General Vladimir Lazarević imao je više zdravstvenih kriza tokom poslednje dve decenije. Tokom NATO agresije bio je komandant Prištinskog korpusa, ali to je bila samo kulminacija borbenih dejstava koja su na KiM počela još krajem 1997. Celu 1998. godinu obeležili su sukobi snaga bezbednosti sa teroristima širom pokrajine. U Hagu je optužen 2003, a dobrovoljno se predao nepunu godinu kasnije. Na slobodu je pušten decembra 2015. godine. Tokom izdržavanja haške kazne general je imao više zdravstvenih intervencija, a operisan je i u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Stotine poziva i poruka

PRIMIO sam u bolnici stotine poziva i poruka podrške. Želim da se od srca zahvalim svima koji su brinuli za mene - kaže Lazarević.

Njegov sin Mila, koji ga je juče i zveo iz bolnice, odigrao je važnu ulogu u zbrinjavanju generala u ključnim trenucima:

- Kada mi je pozlilo Milan je prepoznao simptome, dao mi odgovarajuće lekove i organizovao prvu pomoć. To je bilo ključno za lečenje - podseća njegov otac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja