KOLIKO NAS IMA I KOJE SMO NACIONALNOSTI: Konačni rezultati popisa biće objavljeni 28. aprila

V.C.S.

13. 02. 2023. u 16:54

KONAČNI rezultati popisa stanovništva neće biti objavljeni u martu, kako su greškom pojedini mediji objavili, već 28. aprila, potvrđeno je za "Novosti" u Republičkom zavodu za statistiku.

КОЛИКО НАС ИМА И КОЈЕ СМО НАЦИОНАЛНОСТИ: Коначни резултати пописа биће објављени 28. априла

Foto D.Milovanović

Prema rečima Snežane Lakčević, pomoćnice direktora RZS, u prvoj knjizi biće publikovan konačan broj stanovnika u Republici, opštinama, gradovima i regionima, kao i njihova nacionalna pripadnost, kako po polu, tako i po tipu naselja.

U drugoj knjizi, koja će uslediti u maju, biće objavljeni podaci o starosnoj i polnoj strukturi građana, a zatim će slediti podaci o školskoj spremi, domaćinstvima, stanovima...

Foto S. Bajić

Popisivači na terenu


- U toku je faza kontrole kontigenata, odnosno radimo intenzivne provere da bi prikupljeni materijal bio statistički ispravan. Podaci će biti objavljivani dimnamikom kao i 2011. godine, tako da će biti moguća potpuna uporedivost - rekla je Lakčević za "Novosti".

Da podsetimo, preliminarni rezultati Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. pokazali su da Srbija ima 6.690.887 stanovnika, 2.520.854 domaćinstava i 3.628.175 stanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima