SVOJOM POMOĆI POMAŽU DRUGOM: Gest roditelja trojki iz Vranja

J. Stojković

17. 12. 2022. u 10:01

U VRANjU svi parovi koji imaju trojke, a koje su uglavnom začete procesom vantelesne oplodnje, od grada mesečno dobijaju po 12.000 dinara.

СВОЈОМ ПОМОЋИ ПОМАЖУ ДРУГОМ: Гест родитеља тројки из Врања

Foto J. Stojković

Ova skromna suma im mnogo znači, ali odluka koju su ovi parovi nedavno doneli nikoga nije ostavila ravnodušnim.

- Kontaktirali su sa mnom i saopštili da će se oni odreći dela primanja u decembru kako bi pomogli roditeljima iz okoline Vranja, koji su procesom veštačke oplodnje dva puta dobili blizance, a čije se jedno dete leči od karcinoma - kaže za "Novosti" dr Aleksandar Stajić, član gradskog veća zadužen za zdravstvo.

Tragom ove vesti, kontaktirali smo sa ovim humanim roditeljima, ali su oni kategorično odbili da pričaju o tome, jer smatraju da je reč o skromnom iznosu kao i da je to gest od srca, te da je najvažnije da oporavak deteta, koje se trenutno leči u Nišu, krene nabolje.

Foto J. Stojković

Prema podacima Gradske uprave Vranja, ukupno šest porodica sa teritorije grada prima po 12.000 dinara mesečno, čime grad stimuliše povećanje nataliteta.

- Rukovodstvo grada je zaista ostalo bez teksta zbog ovog humanog gesta, a Grad Vranje će porodicu čije se dete leči pomoći sa još 150.000 dinara. A, kada je reč o gestu roditelja naših trojki, nije važno da li će oni sakupiti pet ili pedeset hiljada dinara, već je bitno da su pokazali solidarnost - kaže Stajić i podseća ljude dobre volje da grad ima namenski račun za lečenje građana, prvenstveno dece i mladih obolelih od karcinoma i drugih teških bolesti, te da oni koji žele da pomognu ovoj porodici mogu uplatiti novac na taj račun koji je uvek dostupan na zvaničnom sajtu grada.

NADAJU SE POVEĆANjU PRIMANjA

ŠEST porodica koje imaju trojke, kažu da se nadaju da će suma od 12.000 dinara, koju dobijaju od grada, naredne godine biti povećana. Podsećaju i da mnogi gradovi u Srbiji za takve porodice mesečno izdvajaju novac u visini prosečne zarade na republičkom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba