ONI SU HEROJI VRANJA: Obnovljen rad Društva onkoloških pacijenata "Zajedno za život"

J. Stojković

10. 12. 2022. u 11:47

REDOVNI pregledi, mučne terapije, psihičke krize koje prate ljude suočene sa najtežim dijagnozama bili su samo neki od motiva da odavno osnovano društvo onkoloških pacijenata "Zajedno za život" lane, baš u ovo vreme, počne aktivnije da radi.

ОНИ СУ ХЕРОЈИ ВРАЊА: Обновљен рад Друштва онколошких пацијената Заједно за живот

Foto J. Stojković

I, odmah su uspeli da pokrenu zajednicu koja ih sada podržava i pokazuje im da nisu sami.

Nedavno su od lokalne samouprave na korišćenje dobili i skromne prostorije, koje su uredili i nazivaju ih svojim domom, a vrata su otvorena ne samo za pacijente već i za njihove porodice, prijatelje i sve koji žele da doprinesu radu Društva. Tako je jedna od članica, Mirjana Nikolić, upravo ovde pokrenula kreativnu radionicu za izradu novogodišnjih čestitki...

- Trenutno u evidenciji imamo oko 80 članova, ali još kompletiramo bazu podataka. U međuvremenu, osluškujemo potrebe pacijenata i pokušavamo da im pomognemo - kaže Vesna Miletić (u krugu), jedan od entuzijasta.

Foto J. Stojković

Borka Stefanović

Najmlađa članica koja bije bitku sa bolešću je Borka Stefanović - ujedno i najaktivnija na svim poljima - koja insistira na primarnoj misiji, odnosno olakšavanju pružanja zdravstvene pomoći.

Foto Privatna arhiva

Vesna Miletić

- U saradnji sa privatnim sektorom, realizovali smo stotinak besplatnih preventivnih pregleda, a rukovodstvu Zdravstvenog centra smo predočili problem, pa smo dobili posebne onkološke ordinacije u službama Opšte i Medicine rada - nabraja Borka, ističući i da je lokalni taksi obezbedio prevoz za onkološke pacijente tokom odlaska i povratka sa terapije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)