ODATA POČAST SOLUNCIMA: Na Srpskom vojničkom groblju u Parizu održan pomen ratnicima koji su ovde sahranjeni (FOTO/VIDEO)

G. Čvorović/Od stalnog dopisnika: PARIZ

12. 11. 2022. u 15:54

NA SRPSKOM vojničkom groblju u Tijeu kod Pariza, pred velikim brojem okupljenih, u subotu je održan pomen soluncima koji su ovde sahranjeni.

ОДАТА ПОЧАСТ СОЛУНЦИМА: На Српском војничком гробљу у Паризу одржан помен ратницима који су овде сахрањени (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Goran Čvorović

Parastos je služio prota Slaviša Šanjić, dok su vence na spomen-groblju, gde počiva 748 boraca, položili predstavnici srpske dijaspore, opštine Tije, ambasadorka Srbije Nataša Marić i izaslanik odbrane pukovnik Dejan Milosavljević.

Foto: Goran Čvorović

Bili su prisutni i Kristijan Le Bot ispred grada Tijea, pukovnik Žak Ogar, komesar Večne vatre kod Trijumfalne kapije Filip Renije, srpski i francuski zastavnici... Učesnici skupa su otpevali himne "Bože pravde“ i "Marseljezu".

Foto: Goran Čvorović

Počast starim srpskim ratnicima takođe je, uz prisustvo srpske dijaspore i đaka dopunske škole, i pomen koji je služio otac Goran Ilić Benke, održan i u Salanšu u Francuskim alpima gde je sahranjeno 15 srpskih boraca, kao i na groblju Sen Ženi Laval u blizini Liona gde počivaju 63 solunca.

Foto: Goran Čvorović

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista