UPOZORENJE ZA GRAĐANE SRBIJE: Pojavila se nova prevara na Fejsbuku

Novosti onlajn

25. 02. 2022. u 13:36

KORISNICI interneta ovih dana su postali žrtve još jedne od prevara nakon što im na imejl stižu poruke od kurirske sklužbe u kojima ih obaveštavaju da isporuka nije uspela, te će paket biti vraćen. Reč je o još jednoj u moru prevara koja za cilj ima krađu ličnih podataka.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Појавила се нова превара на Фејсбуку

Foto: Depositphotos

Naime, korisnik Fejsbuka poslao je jednoj stranici fotografiju poruke koju je našao u svom elektronskom sandučetu uz naznaku da je reč o prevari.

- Poštovani primatelju paketa, sa žaljenjem vas obaveštavamo da će vaš paket koji je stigao 21.02.2022. biti vraćen. A zbog pandemije korona virusa ne možemo prepustiti paket vašem komšiji. Morate zakazati novu dostavu. To se može dogoditi ako je adresa pogrešna. Za zahtev za dostavu ovog paketa ispunite obrazac na našoj web stranici - piše u mejlu uz adresu magacina uz "dugme" koje vodi na link putem kojeg se zakazuje nova isporuka i gde će vam biti traženi lični podaci.

Da je reč o prevari, korisnici Fejsbuka su primetili iz samog pravopisa poruke, koja je mešavina srpskog i hrvatskog jezika, odnosno jekavice i ekavice.

Društvena mreža Fejsbuk neprestano je pod napadima hakera, a trenutno aktuelna prevara koju prijavljuju korisnici odnosi se na link navodnog video-snimka u kojem se pojavljuje osoba u čiji inboks je stigla poruka. Klikom na link izlažete svoje privatne podatke i hakeri lako dolaze do njih.

(Kurir)

BONUS VIDEO:KOVANjE MAČEVA: Smederevac Željko Pantić čuva tajnu starog zanata

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju