NOVA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Smanjuje se cena PCR i antigenskog testa

Novosti online

14. 01. 2022. u 16:56

SEDNICA Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održana je danas, a donete su i važne odluke kada je u pitanju testiranje na kovid - 19.

НОВА ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА: Смањује се цена ПЦР и антигенског теста

Foto Ž. Knežević

Smanjuje se cena PCR testa sa devet na šest hiljada dinara, a antigenski testovi koštaće 1.800 dinara umesto dosadašnjih 3.500, rekao je Zoran Gojković.

Takođe, pored ovih mera, u Srbiji između druge i buster doze je dovoljno da prođe 3 meseca. Dakle buster doza nakon tri meseca. Pored toga smanjuje se i period inkubacije sa 10 na sedam dana - rekao je Gojković.

U utorak će se održati dodatne konsultacije za nastavu škole u centralnoj Srbiji - najavio je Gojković.

Kako je istakla Darja Kisić Tepavčević, poslednjih dana imalissmo stabilnu epidemiološku situaciju. Kada su u pitanju apsolutni brojevi, beležimo nešto veći broj, naročito u Beogradu. Broj od 8,2 odsto pozitivnih sada je oko 10 odsto, rekla je ona. 

BONUS VIDEO:

NA DANAŠNjI DAN 1826. GODINE: Matica srpska rođena je u Pešti po želji bogatih Srba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina