SRBIJA URADILA ODLIČAN POSAO: Ministar Lončar sa šefom tima za imunizaciju SZO doktorom Sidartom

Novosti online

30. 11. 2021. u 10:42

MINISTAR Lončar sa šefom tima za imunizaciju Svetske zdravstvene organizacije doktorom Sidartom

СРБИЈА УРАДИЛА ОДЛИЧАН ПОСАО: Министар Лончар са шефом тима за имунизацију СЗО доктором Сидартом

Foto: Ministarstvo zdravlja

Tom prilikom dr Sidarta je pohvalio aktivnosti Ministarstva zdravlja u cilju kontrole epidemije virusa korona u Srbiji, posebno istakavši proces imunizacije, koji je zahvaljujući velikom trudu zdravstvenih radnika izuzetno dobro sproveden i efikasno organizovan.

Foto: Ministarstvo zdravlja

 

- Srbija je uradila odličan posao kada je u pitanju vakcinacija protiv kovida 19 i treba da se zahvalimo svima na naporima koji su do sada uloženi i zdravstvenim radnicima i donosiocima odluka na snažnom liderstvu i posvećenosti. Nedavna istraživanja SZO i ECDC-a pokazuju da je vakcinacija protiv kovida 19 do sada spasila skoro pola miliona života kada je reč o osobama starijim od 60 godina u 33 zemlje evropskog regiona SZO. SZO će nastaviti da podržava Srbiju u naporima da spase što više života vakcinacijom koja je dostupna svima, ali i kroz dalju promociju javnozdravstvenih mera - istakao je dr Sidarta.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar naglasio je da je dolazak dr Sidarte u našu zemlju još jedna potvrda da je Srbija procesu imunizacije pristupila maksimalno odgovorno i odlučno, jer je imunizacija jedini način da se virus stavi pod kontrolu i savlada.

- Zahvalni smo direktoru SZO za Evropu dr Klugeu što je ispunio svoje obećanje i u našu zemlju poslao tim stručnjaka za imunizaciju, predvođen dr Sidartom. Želimo da razmenimo iskustva i primere iz uspešne prakse drugih zemalja primenimo u Srbiji, kako bismo dodatno podigli obuhvat vakcinisanih građana naše zemlje. Činjenica je da ne postoji drugi način da se ovaj opaki i nepredvidljivi virus savlada, a iskustvo dr Sidarte će nam u tom cilju biti dragoceno - istako je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu