SRPSKI VOJNI POLICAJCI NAJBOLJE PUCAJU: Pripadnici Vojske Srbije vode posle druge faze „Čuvara reda“

Tanjug

31. 08. 2021. u 22:10

DRUGA faza međunarodnog takmičenja jedinica vojne policije „Čuvar reda“ donela je blagu prednost ekipi Vojske Srbije koja je, zahvaljujući izuzetno uspešnom gađanju svoje dve dvočlane patrole, danas sakupila 419 bodova.

СРПСКИ ВОЈНИ ПОЛИЦАЈЦИ НАЈБОЉЕ ПУЦАЈУ: Припадници Војске Србије воде после друге фазе „Чувара реда“

Foto: G. Šljivić

Naš tim je izbio na prvu poziciju sa 1.050 bodova ispred ekipe Ruske Federacije koja je, posle današnjih gađanja, sakupila ukupno 972 boda. Treće mesto i dalje drži tim Kazahstana sa 778 bodova ispred ekipe Irana koja ima skor od 726 poena u ukupnom plasmanu. Republika Kipar za sada je peta sa 257 bodova, a sledi Država Katar sa 138.

Prednost ekipi Vojne policije Vojske Srbije donele su dve dvočlane patrole koje su, u konkurenciji ukupno 12 patrola iz šest država, postigle najbolji rezultat.

Foto: G. Šljivić

Najuspešnija je bila druga patrola naše ekipe koju su činili vodnik Petar Vukašinović i mlađi vodnik Nikola Krstić sa faktorom pogodaka 2,15. Odmah iza njih plasirala se prva patrola Vojske Srbije - major Radovan Marinković i stariji vodnik Nikola Bursać, ostvarivši faktor pogodaka 2,04. Sa faktorom pogodaka 1,83 treće mesto zauzela je prva patrola Ruske Federacije u sastavu - razvodnik Vjačeslav Norbu i stariji vodnik prve klase Vladimir Černi.

Kao i u prvoj fazi, vojni policajci danas su gađali iz automatske puške 7,62mm M70 i poluautomatskog pištolja 9mm "Glok". Situaciju koja je simulirala urbano borbeno okruženje činile su stabilne i pokretne pištoljske mete na udaljenosti od 5 do 15 metara, dok su mete za automatsku pušku bile raspoređene na udaljenosti od 50 do 100 metara.

Foto: G. Šljivić

Treća faza takmičenja, pod nazivom „Patrolna staza vojnog policajca“ biće realizovana sutra, na poligonu „Beranovac“. U toj fazi takmičiće se tročlane patrole Vojne policije pred kojima će se naći 13 zadataka iz različitih segmenata vojnopolicijske obuke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NOVE DOJAVE O BOMBAMA U BEOGRADU: Na meti osnovne škole širom prestonice