PACIJENTI IZ LIBIJE PREZADOVOLJNI USLOVIMA: U Institutu Igalo na terapiji tridesetak pacijenata iz Libije

V.Vujnović

20. 10. 2020. u 17:31

U staroj zgradi Instituta Igalo boravi ovih dana više od 300 pacijenata. Među korisnicima Fonda zdravstva, sindikalcima i samoplatežnim gostima je i 29 pacijenata iz Libije. Oni, prema rečima direktora marketinga te ustanove Nikole Mračevića koriste samo terapisjke usluge.

ПАЦИЈЕНТИ ИЗ ЛИБИЈЕ ПРЕЗАДОВОЉНИ УСЛОВИМА: У Институту Игало на терапији тридесетак пацијената из Либије

Foto: V.B.

- Gosti  iz Libije nisu  smešteni  u Institutu ali  ovde svakodnevno  koriste terapijske usluge i procedure fizikalne terapije koje im prepisuju naši lekari prilikom dolaska u Igalo, objašnjava Mračević.  

Program sa libijskim pacijentima traje oko dve godine. Oni dolaze u manjim grupama, do 30 ljudi, aliu Igalu ostaju i do tri meseca. Veoma su zadovoljni terapijskim uslugama koje dobijaju, ističe Mračević

Foto: V.B.

- Prema nekim saznanjima oni su Institut rangirali na prvo mesto  od svih rehabilitacionih centara na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Zadovoljni su i njihovi lekari koji prate realizaciju ovog programa i imamo sve pohvale za medicinski tretman koji pružamo.

Ove ocene potvrđuje i Aleksandar Elez supervizor libijskog programa rehabilitacije ratnih invalida koji se realizuje  u Igalu.

-Pacijenti su prezadovoljni terapijama i osobljem koje je preljubazno. Prelepo su dočekani i osećaju se u Iaglu  kao kod kuće, kaže Elez.

Prva faza Instituta radiće do sredine decembra ukoliko se ne pogorša epidemiološka situacija u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni