PRAZNE TEZGE OD 24. OKTOBRA: Zbog rekonstrukcije objekta planiranoje zatvaranje "zelene pijace" u Herceg Novom

V. V.

20. 10. 2020. u 12:16

ZATVARANjE hercegnovske pijace zbog rekonstrukcije i zamene tezgi planirano je od 24. oktobra.

ПРАЗНЕ ТЕЗГЕ ОД 24. ОКТОБРА: Због реконструкције објекта планираноје затварање зелене пијаце у Херцег Новом

Foto V. Vujnović

Zakupci tezgi kažu da je termin dobro odabran i da pijaci treba obnova, ali strahuju da će taj posao potrajati duže. Još pamte loše iskustvo sa prethodnim sličnim poslom kada je rekonstruisana ribarnica, a posao se otegao na čitavih deset meseci.

Porodica Sonje Radović bavi se proizvodnjom mleka i mlečnih proizvoda, a baš zbog tog lošeg iskustva, priča Sonja, sada se pribojavaju da planirani rok neće biti ispoštovan.

- Ako za mesec ne počnem da radim, kome da isporučim ovaj sir. Mesec može da se izdrži, jer pijacu stvarno treba renovirati. Svaka pijaca treba da bude ogledalo grada. Dobar je i period za obavljanje ovog posla, ali sve pod uslovom da to zaista traje samo mesec - kaže Sonja.

BOLjA PONUDA

CILj je da se proizvođači vrate na pijacu i zbog građana koji bi tako dobili kvalitetan proizvod tokom cele godine, ali i zbog turizma. Gosti koji dolaze u grad posećuju i pijacu smeštenu u srcu starog grada, kao malu mediteransku atrakciju.

Zatvaranje pijace odraziće se nepovoljno na plasman proizvoda, a u narednom periodu trgovci će morati da se snalaze da dođu do potrošača, uverena je Zaga Radović.

- Mesec ćemo pregrmeti, čućemo se sa mušterijama, ponudićemo robu negde tokom vikenda, nismo se, istina, još ništa dogovarali ali ćemo se snaći, samo ako se ispoštuje taj rok - kaže Zaga.

Rekonstrukcija pijace najavljena je pre nekoliko meseci, podsetila je direktorka hercegnovskog Komunalno stambenog preduzeća Jasmina Konjević. Prema njenim rečima tridesetak novih tezgi odavno je spremno, ali su čekali period kada je promet na novskoj zelenoj pijaci manji, kako bi podržali zakupce tezgi od čijeg rada zavise mnoge porodice. Za nove tezge uloženo je 32.000 evra, a 35.000 za rekonstrukciju ribarnice.

Sonja Radović, Foto V. Vujnović

Konjevićeva ističe da su dobili saglasnost od rukovodstva Opštine za pripremu novih pravilnika koji bi podrazumevali subvencionisanje dela zakupa tezgi registrovanih poljoprivrednih proizvođača i registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)