IZBORI U CRNOJ GORI: Oko 50.000 birača sa isteklim ličnim dokumentima

Tanjug

utorak, 04. 08. 2020. u 18:38

ИЗБОРИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Око 50.000 бирача са истеклим личним документима

Arhiva Večernjih Novosti

PARLAMENTARNI izbori u Crnoj Gori zakazani su za 30. avgust, a u ovom trenutku oko 50.000 birača poseduje lična dokumenta kojima je istekao rok važnja, konstatovao je Ekspertski tim za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska i izvornih registara.

Taj tim, kojim rukovodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, još jednom je pozvao sve građane kojima je istekao rok važenja ličnih dokumenata da, u što kraćem roku, predaju zahtev za njihovu zamenu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da će zbog toga biti produženo radno vreme za rad sa građanima, prenosi CdM.

Od dana raspisivanja izbora do 31. jula iz biračkog spiska je izbrisano 790 birača zbog smrti.

Eskpertski tim je iskazao otvorenost i spremnost za komunikaciju sa građanima, političkim partijama, nevladinim organizacijama i akreditovanim predstavnicima međunarodnih posmatračkih misija kako bi otklonili eventualne nedoumice u pogledu regularnosti biračkog spiska.

Tako je najavljeno da će Ekspertski tim na sledeću sednicu pozvati predstavnike Državne izborne komisije, kako bi zajednički sagledali pitanja od značaja za kvalitet vođenja biračkog spiska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)