ANDRIJA MANDIĆ ČESTITAO BOŽIĆ: Neka nas sve ovaj veliki dan okrepi u teškim vremenima velikih izazova

V. KADIĆ

06. 01. 2022. u 13:44

LIDER Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, čestitao je Božićne praznike patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

АНДРИЈА МАНДИЋ ЧЕСТИТАО БОЖИЋ:  Нека нас све овај велики дан окрепи у тешким временима великих изазова

Foto: V. K.

On je poželio da veliki dan Hristovog rođenja okrepi sve u ovim teškim vremenima velikih izazova kada je celi svet na mnogobrojnim iskušenjima.

“Rođenjem Bogomladenca Hrista, počelo je novo doba koje je zauvek promenilo čovečanstvo. Borba za pravoslavne svetinje je neprestana i stalno sa sobom nosi potrebu hrišćanske istrajnosti. Neprijatelji naše vere i majke Crkve ne miruju i traže svaki povod za nove napade na časni krst, monaštvo i sveštenstvo“, navodi Mandić, koji se zahvalio Irineju  na podršci, razumevanju i strpljenju u borbi naroda za svetinje, a Joanikiju na dostojnom čuvanju trona Sv. Petra Cetinjskog.

Mandić se, takođe, zahvalio i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju na revnosnoj službi u korist svoje pastve.

On je istakao da srpski narod dočekuje Božić jedinstveno, kao što je na litijama zajednički i dostojanstveno odbranio svoju Srpsku pravoslavnu crkvu, običaje i pretke.

“Nadam se da će Gospod nagraditi naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Srbiji i svim krajevima gdje žive Srbi za sve što su učinili kad je bilo najteže za braću u Hristu na prostoru Crne Gore“, poručio je Mandić.

BONUS VIDEO: 

MALI ČESTITAO BOŽIĆ: Da ga provedete u miru i zdravlju sa najmilijima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)