BANJAC ČESTITAO BOŽIĆ PATRIJARHU SRPSKOM PORFIRIJU: Iskušenja dokaz da nas Bog nije zaboravio

S. M.

06. 01. 2022. u 12:47

PREDSEDNIK Narodne partije Srpske Darko Banjac čestitao je Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju uz zahvalnost za njegovu nedavnu posetu Republici Srpskoj, kada je blagoslovio srpski narod sa ove strane Drine.

БАЊАЦ ЧЕСТИТАО БОЖИЋ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ ПОРФИРИЈУ:  Искушења доказ да нас Бог није заборавио

FOTO: Novosti

- Božija iskušenja su jasan dokaz da nas Bog nije zaboravio u ovim vremenima, a samim tim nas i podsetio da ojačamo ljubav i praštanje, kao i sve vrline koje posebno krase ovaj radosni praznik - naveo je Banjac u čestitki koju je u svoje ime i u ime Narodne partije Srpske uputio patrijarhu srpskom, sveštenstvu SPC i vernicima.

On je istakao da je srpskom narodu retko kada bilo lako i da su sada sjajnije svete reči "I ne uvedi nas u iskušenje", jer su trenutno iskušenja za srpski narod u Republici Srpskoj najteža nakon odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Nadam se da će svetlost Božija prosvetliti svakog od nas, posebno one koji bi da nadviju tmurne oblake nad našim narodom gde god se on nalazio, jer sada nam je posebno potrebna ljubav, tolerancija i blaga reč kako bi nas molitveno spajala jer smo svi isti u celoj Vaseljeni - naveo je Banjac.

On je najradosniji hrišćanski praznik čestitao uz tradicionalni pozdrav "Mir Božiji, Hristos se rodi!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024