ZA VRTIĆE DUGUJU SKORO MILION I PO EVRA: Na Zvezdari najveći "minus" za boravak dece

B.B.

01. 04. 2021. u 13:12

NA ime neplaćenih računa za boravak dece u obdaništu, roditelji predškolskim ustanovama duguju 174,3 miliona dinara, odnosno blizu milion i po evra.

ЗА ВРТИЋЕ ДУГУЈУ СКОРО МИЛИОН И ПО ЕВРА: На Звездари највећи минус за  боравак деце

Foto: Arhiva "Novosti"

Reč je ukupnim potraživanjima za decu koja idu obdanište i one koji više ne pohađaj.

Najveći "minus" od 25,8 miliona dinara, beleže vrtići na Zvezdari dok su, sudeći po brojkama, najredovnije platiše u Sopotu sa dugom od 1,5 miliona dinara. Od gradskih opština najmanja potraživanja ima PU "Dečiji dani" na Starom gradu - 3,9 miliona dinara.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, praksa je da se roditelji prvo, pismeno ili usmeno, opomenu da izmire svoje obaveze izmire. On ističe da se sa njima pojedinačno, pronalaze modeli otplate duga, što svaka predškolska ustanova sprovodi u svojim vrtićima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu