„GRAD IM POMAŽE DA ŠTO PRE NAĐU OBDANIŠTE“: Gak razgovarao sa roditeljima, čija deca su išla u vrtić "Zamak"

B.B.

28. 01. 2021. u 14:54

GRADSKI sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak, sastao se danas sa roditeljima, čija deca su išla u nedavno zatvoreni vrtić "Zamak" i obećao im pomoć da što pre nađu novo obdanište, saznajemo u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu.

„ГРАД ИМ ПОМАЖЕ ДА ШТО ПРЕ НАЂУ ОБДАНИШТЕ“: Гак разговарао са родитељима, чија деца су ишла у вртић Замак

Foto N. Skenderija

- Sastao sam se sa predstavnicima roditelja dece koja su išla u vrtić "Zamak" - kaže Gak za "Novosti" . - Sekretarijat će im pomoći da što pre nađu mesto u nekom od vrtića u blizini.  Na sastanku sam izložio analizu raspoloživih mesta u državnim i privatnim vrtićima. Tu smo zbog roditelja, pomoći ćemo im da što bezbolnije prevaziđu situaciju sa zatvorenim vrtićem "Zamak".

Da podsetimo, Drugo osnovno javno tužilaštvo juče je pokrenulo istragu protiv V.S, zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i protiv T.J. kojoj se "na teret" stavlja zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Postupak je pokrenut, nakon što je, u saradnji sa policijom tužilaštvo  prikupilo dokaze i utvrdilo činjenično stanje, vezano za postupanje zaposlenih u  vrtiću "Zamak".

Dve vaspitačice koje se pojavljuju na snimku, dobile su otkaz, po objavljivanju videa u javnosti. Ukoliko se utvrdi njihova krivična odgovornost, one bi mogle da dobiju kaznu zatvora  i zabranu bavljenja poslom. Vaspitačica iz Zvečanske, koja se neprimereno ponašala prema deci, nedavno je osuđena na šest meseci zatvora uslovno i zabranom rada u struci četiri godine.

O trajanom zatvaranju predškolske ustanove "Zamak" odlučuje Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je nadležno za izdavanje dizvola za rad privtanim vrtićima, školama i fakultetima. U ovo obdanište bilo je upisano 67 mališana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina