BLOKADA NEZADOVOLJNIH RADNIKA: Pančevci bez prevoza zbog štrajka

S. B. M.

29. 07. 2020. u 23:54

VIŠE od 40 radnika firme ATP Pančevo koja je otišla u stečaj, od 186 koliko ih je proglašeno tehnološkim viškom, blokiralo je u sredu ujutru garaže novog pančevačkog prevoznika "Pantransport".

БЛОКАДА НЕЗАДОВОЉНИХ РАДНИКА: Панчевци без превоза због штрајка

Foto VN

Nešto posle 16 sati, dogodio se incident između štrajkača i navodno privatnog obezbeđenja firme "Pantransport" koje je pokušalo da ih odatle otera. Intervenisala je i policija.

Pošto autobusi nisu mogli da izađu na ulice, gradski prevoz u gradu na Tamišu juče nije funkcionisao.
Radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom prošle nedelje trebalo je da bude isplaćen deo junske zarade, a do 1. avgusta otpremnine i plate za jul i avgust. Pošto im je rečeno da nikakve uplate neće biti dok se 21. avgusta ne održi sednica Skupštine grada, radnici su blokirali garaže "Pantransporta", koji je preuzeo deo zaposlenih od ATP "Pančevo" kada je počeo sa radom 15. juna.
- Ne možemo da se prijavimo na NSZ dok nam se ne isplate otpremnine. Ne znamo kako da platimo račune. Od 15. juna ne radimo, samo preživljavamo za goli život. Da su plate isplaćivali redovno, ne bismo se bunili i sačekali bismo i taj kraj avgusta - navodi Gordana Belča.
Njen kolega Zoran Topalović kaže da su u utorak išli do gradonačelnika Saše Pavlova, ali nije hteo da ih primi. Spontano su blokirali garaže "Pantransporta" u nameri da tu ostanu do ispunjenja svih zahteva.
- Oko 16 sati pojavila su se četiri vozila, navodno neko obezbeđenje firme "Pantransport" i pokušali su da nas oteraju odatle. Onda je neko od njih seo za volan jednog autobusa i krenuo na sve nas, a jednog kolegu je i oborio. Ubrzo je došla policija, koja je intrvenisala i zaustavila ih u toj nameri - priča Topalović.

TAOCI GRADA

RADOMIR Vidojević, jedan od vlanika "Pantransporta", kaže za "Novosti" da su oni taoci problema, koji treba da reši Grad Pančevo.

- Razumem nezadovoljne radnike, ali blokiranje "Pantransporta" nije rešenje, pošto Grad Pančevo treba da im isplati zaostale zarade i otpremnine, jer je ATP "Pančevo" bilo u njihovoj nadležnosti. Mi sa tim nemamo veze. Radnici ovako samo stavljaju na muku svoje sugrađane koji su ostali bez gradskog prevoza. Zvali smo policiju kako bi rasterala okupljene, jer ne možemo da poslujemo. Rizikujemo i da nam oduzmu linije jer ih ne održavamo, pošto autobusi ne mogu da nam izađu iz garaža. I mi se osećamo iznevereno, jer niko ne želi da zaštiti našu investiciju, koja nije mala. - navodi Vidojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024