MAŠINCI DALI KRV: U humanitarnoj akciji prikupena 71 jedinica krvi

B.B.

22. 03. 2024. u 15:01

POD sloganom “Daruj krv i pokaži humanost na delu” studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu organizovali su još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi i delima potvrdili titulu najhumanije visokoškolske ustanove na Univerzitetu u Beogradu.

МАШИНЦИ ДАЛИ КРВ: У хуманитарној акцији прикупена 71 јединица крви

Foto: Mašinski fakultet

Tokom akcije je prikupljena  71 jedinica krvi.  U humanoj misiji, pored studenata, učestvovali su i profesori, kao i nenastavno osoblje Mašinskog fakulteta.

Ovo je treća po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi na Mašinskom fakultetu  u školskoj 2023/2024. godini, koju tradicionalno organizuju Studentski parlament i Savez studenata Mašinskog fakulteta u saradnji sa upravom fakulteta i Institutom za transfuziju.

Foto: Mašinski fakultet

Tekst potpisa: Studenti daju krv

Studenti Mašinskog fakulteta imaju veoma visoko razvijenu svest o značaju humanitarnog i društveno odgovornog rada. U novembru prošle godine Fakultet je dobio priznanje Instituta za transfuziju Republike Srbije za najhumaniji fakultet Univerziteta u Beogradu u školskoj 2022/2023. godini, ne samo zbog ukupnog broja doniranih jedinica krvi, nego i za aktivnosti na širenju svesti o značaju dobrovoljnog davalaštva među studentskom populacijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)