GRAD TRAŽI PROSTOR ZA MUZEJ AUTOMOBILA: Oglasili se iz Sekretarijata za kulturu

S.V.

08. 02. 2024. u 17:30

GRAD Beograd je sa svojim službama aktivno angažovan na pronalaženju adekvatnog i dugoročnog rešenja u kome će se sačuvati i izlagati reprezentativna kolekcija Muzeja automobila, što nije učinjeno nikad od osnivanja muzeja.

ГРАД ТРАЖИ ПРОСТОР ЗА МУЗЕЈ АУТОМОБИЛА: Огласили се из Секретаријата за културу

Foto: N.Skenderija

Taj postupak nije bilo moguće sprovesti od početka 2022. do danas, kako zbog predviđenih administrativnih, urbanističkih i drugih procedura, tako i realnog nedostatka raspoloživog prostora.

Ovako su iz Sekretarijata za kulturu, odgovorili na naša pitanja da li će Grad naći adekvatan prostor za Muzej automobila i dodaju da očekuju da će u narednom periodu završiti taj posao i dugoročno rešiti nasleđeni i višedecenijski problem. Kako kažu, prostor kod Brankovog mosta na Novom Beogradu nije moguće rekonstruisati.

- Zaključkom Vlade od 27.avgusta 2020. godine, odlučeno je da se poslovni prostor ispod Brankovog mosta u Bulevaru Mihajla Pupina (Garaža servis), od 1384 kvadrata opredeli za potrebe muzeja - podsećaju u Sekretarijatu. - Međutim, početkom 2022. godine na bazi ispitivanja Instituta za ispitivanje materijala i konstrukcija, zaključeno je da je nemoguće rekonstruisati postojeći objekat i da nije moguća izgradnja novog na postojećoj lokaciji, usled bezbednosnih, urbanističkih i građevinsko - arhitektonskih ograničenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)