MINISTAR POTVRDIO: Do 2028. imaćemo završenu prvu liniju beogradskog metroa

Tanjug

04. 12. 2023. u 09:41

MINISTAR finansija Srbije Siniša Mali izjavio je sinoć da će prva linija beogradskog metroa biti završena do 2028. godine.

МИНИСТАР ПОТВРДИО: До 2028. имаћемо завршену прву линију београдског метроа

Foto: Instagram

- Đilas je obećavao da će metro biti gotov 2011. ili 2012. a nijedan kamen nisu uradili. Sada ga i ne pominju, a metro se već gradi i moja poruka za građane je da ćemo do 2028. imati završenu prvu liniju metroa - rekao je Mali u emisiji „Hit tvit“ na Pinku.

Mali je rekao da opozicija nije htela nijednom da kaže da je gradnja metroa dobar projekat, kao što su kada je otvorena nova zgrada železničke stanice u Prokopu, kada smo dobili najmoderniju železničku stanicu u ovom delu Evrope i to posle 50 godina gradnje, rekli da to nije prvo otvaranje i da će verovatno biti i drugo i slično.

Foto: Printskrin/Pink

- Pa čekajte, vi ste bili na vlasti tolike godine, pa mogli ste bar P da napravite od tog Prokopa, i to niste uradili. Dakle, za razliku od njih, koji vode takvu kampanju, mi vodimo pozitivnu kampanju, ne plašimo se i ne stidimo se rezultata koje smo postigli i naravno pričaćemo i o tome koji su nam ciljevi za budućnost - rekao je Mali.

Kazao je da je tako opozicija postavila i pitanje šta će nam doneti Ekspo izložba 2027. godine u Beogradu i da nam nije potreban Ekspo.

- U njihovo vreme nije bilo nikakvih projekata. U njihovo vreme od 2008. do 2012. pola miliona ljudi ostalo je bez posla. Ostavili su nam zakatančene fabrike, ni jednu jedinu investiciju, a Srbija će 2027. godine biti domaćin najvećeg svetskog događaja - naglasio je Mali.

 

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte sedmu epizodu video-serijala “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (38)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija