UMESTO KOMUNALNIH MILICAJACA - BELI: Gradonačelnik Šapić najavio novine u prestonici

S. V.

16. 09. 2022. u 07:40

NAGOMILANI dugovi beogradskih opština, od kojih mnogi višedecenijski, biće otpisani.

УМЕСТО КОМУНАЛНИХ МИЛИЦАЈАЦА - БЕЛИ: Градоначелник Шапић најавио новине у престоници

Foto: Beoinfo

Takođe, Grad će iz svoje kase izdvojiti novac za pomoć deci, đacima i svim zaposlenima u prosvetnim ustanovama, koji će dobiti vredne vaučere, verovatno pred kraj godine. Uskoro će biti formiran jedinstven sekretarijat koji će objediniti Komunalnu miliciju, inspekciju i uopšte komunikaciju sa građanima. Komunalni milicionari se ubuduće neće tako zvati, već će dobiti novo ime - Beli.

Ovo je juče, govoreći o rebalansu budžeta i temama o kojima će se odlučivati na predstojećoj sednici Skupštine grada, najavio prvi čovek prestonice Aleksandar Šapić.

- Odgovornim pristupkom uspeli smo da nađemo novac kako bismo pomogli gradskim opštinama. Pokušaćemo da im anuliramo sve nagomilane dugove i nećemo praviti razliku među opštinama - istakao je Šapić. - Uredićemo priobalje, beogradska šetališta, uvešćemo red među beogradske splavove. Donećemo jasnu odluku o tome gde koji splav može da bude, koja mu je veličina... Ko ne bude ispunio te uslove, moraće da ukloni splav.

RAZVOD SA "KENTKARTOM" BEZ PENALA

GRADONAČELNIK je otkrio da je Stari dvor blizu sporazumnog raskida ugovora sa "Kentkartom" koji se bavi naplatom "bus plus" karata, i veoma je izvesno da Grad zbog toga neće plaćati penale.

- Čim budemo formirali naše preduzeće za prodaju karata i kontrolu, novac će ići direktno na račun tog preduzeća. Razgovori su bili korektni i Grad će na kraju preuzeti i samu kontrolu.

Prema njegovim rečima, Grad će da formira novi sekretarijat koji će objediniti službe za inspekciju i nadzor, a poseban naglasak biće na većem angažovanju komunalnih milicionara na ulici, ali i njihovom novom imenu.

- Komunalni milicionar treba da bude osoba koja će pre svega biti na ulici, a ne znam koliko ste njih videli na ulici. Nadam se da ćemo ih dogodine imati 1.000. Dobijamo mnogo pritužbi na buku, kafane koje mogu da rade i koje ne mogu da rade. Moj predlog je da se milicionar zove beogradski lični asistent ili nadzornik - Beli, koji će biti na usluzi sugrađanima. Da tom čoveku možete da priđete u svakom momentu na ulici i pitate bilo šta u vezi sa gradskom upravom. On će da prati kad se neki semafor pokvari, kad se negde stvori gužva, incident... Ukoliko ovaj sistem budemo uspeli da implementiramo, verujem da Beograd više neće biti isti grad.

Foto: P. Milošević

Komunalna milicija ubuduće na ulici

Ubuduće, svi radnici javnih komunalnih preduzeća imaće jedinstvenu uniformu sa grbom prestonice i nazivom preduzeća. Tako će građani, ali i nadležni, jasno da vide koje preduzeće u kom delu grada ima ekipu i šta se radi na toj lokaciji.

On se nada da će zima proći sa što manje štete, da toplane rade na gas, ali mogu i na mazut, koji je nabavljen, te da veruje da početak grejne sezone neće biti pomeren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri