SKOČIO SA PEDALINE U JEZERO PA SE UDAVIO: Andrija S. (20) iz sela Koprivice kraj Aleksinca nastradao juče oko 16.30 časova na Adi Ciganliji

Š. Marović

25. 07. 2022. u 05:55

ANDRIJA S. (20) udavio se juče oko 16.30 na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije.

СКОЧИО СA ПЕДАЛИНЕ У ЈЕЗЕРО ПА СЕ УДАВИО: Андрија С. (20) из села Копривице крај Алексинца настрадао јуче око 16.30 часова на Ади Циганлији

Stric i prijatelji posle pronalaska tela Andrije S. Foto M. Anđela

On je posle skoka s pedaline nestao u dubokoj vodi naočigled dvojice prijatelja, a u akciji spasavanja i potrage za telom pored Žandarmerije je učestvovao i naš proslavljeni vaterpolista Filip Filipović s nekoliko drugova, koji se u tom trenutku našao na "beogradskom moru".

Reporteri "Novosti" juče su na najpoznatijem prestoničkom kupalištu zatekli ronioce koji su oko tri sata tragali za telom. Kako smo saznali, mladić je s još dvojicom drugova iznajmio pedalinu. U jednom trenutku skočio je u vodu, malo plivao, i počeo da tone. Jedan od prijatelja je skočio za njim, ali nije uspeo da ga izvuče na vreme.

- Scena je bila užasna, mladići su panično počeli da dozivaju pomoć i da govore kako im je drug potonuo - priča za naš list očevidac ovog događaja. - Andrija je inače bio poluplivač. Pošto u ovom delu Ade nema spasilaca, oni su tek posle par minuta dojurili s druge strane i pokušali da pomognu. Došli su čak i bez potrebne opreme, već samo u običnoj majici. Ipak, već je bilo kasno da se nešto uradi. U vodu je pre njih ušao naš čuveni vaterpolista Filip Filipović, koji se tu našao s još par prijatelja. Oni su pokušali sve što su mogli, a Filip im je davao instrukcije. Čak i kada su ostali bespomoćno izašli iz vode, on je ostao da traži Andriju. Ni molbe supruge da izađe nisu ga omele u toj nameri.

Potom su na mesto nesreće došli ronioci Žandarmerije, koji su gotovo tri sata bez prestanka tragali za telom mladića. Drugovi su roniocima dali lokaciju gde su se nalazili prilikom kobnog skoka, pa im je to pomoglo u pronalasku tela.

- Andrija je iz sela Koprivice pored Aleksinca. U Beograd je došao tek pre nedelju dana - pričaju njegovi poznanici. - Smešten je bio kod strica, a samo je hteo da zaradi neki dinar za sebe i porodicu. Na Adu su on i drugari došli kako bi uživali u lepom danu i eto do čega je dovelo. S jednim dečkom koji je bio sa njim u trenutku tragedije poznavao se duži niz godina i bili su baš dobri prijatelji, dok je drugog upoznao pre nekoliko dana. Svi smo u šoku, ovo je velika tragedija za porodicu.

Telefon mladića ostao je na pedalini, ali je bio zaključan, pa nisu mogli da odgovore na pozive koji su mu stizali. Telo je posle višesatne potrage ronilac na površinu izvukao oko 19.50 časova. Ono je bilo omotano travom, pa postoji mogućnost da je Andriju baš ona sputala da ispliva na površinu. Na terenu je bilo prisutno i vozilo Hitne pomoći koje stalno dežura na Adi, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Policajci su uzeli izjave od dva druga i očevidaca ovog nemilog događaja, a više detalja biće poznato posle istrage.

SLIČNI SLUČAJEVI BAŠ ČESTI

NA Adi Ciganliji svake godine dogodi se po nekoliko tragedija sličnih jučerašnjoj. Kako su za "Novosti" rekli ronioci koji su tražili Andrijino telo, i prošle sezone imali su par nesreća s istim epilogom. Posebno se to dešava van sezone kupanja, ili na mestima na kojimi nema spasilaca i bova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara