Najpopularniji suvenir NA SVETU košta 117 dinara i kupio ga je svaki TURISTA, a da li ste znali da su izmišljeni zbog KOSMONAUTA?

A. Mikata

19. 05. 2020. u 21:00

Neki skupljaju tanjire, drugi šolje, a treći razglednice. Ipak, ne postoji čovek koji sa putovanja nije kući doneo ovaj suvenir

Најпопуларнији сувенир НА СВЕТУ кошта 117 динара и купио га је сваки ТУРИСТА, а да ли сте знали да су измишљени због КОСМОНАУТА?

Foto: Depositphotos

Mali i jeftin, a kada se pokloni lep je znak pažnje da je neko mislio na vas dok je putovao. Magnet je najčuveniji suvenir na svetu, košta u proseku jedan evro (117 dinara) i niko ne može ni da izračuna koliko ih je do sada, proizvedeno.

Turisti i kada obećaju sebi da više neće kupovati magnete na svakom narednom putovanju "pokleknu", pa kupe novi. Ovaj najpopualrniji suvenir na svetu je nastao sasvim slučajno šezdesetih godina u Americi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

mika

19.05.2020. 21:12

Jedan evro, ali pre 10 godina. U Švajcarskoj ide od 4 do 7 franaka, u turističkim zemljama retko da može da se nađe ispod 2 evra da nešto vredi.

Rade Bg

19.05.2020. 22:19

Nikada necu razumeti zasto ljudi poklanjaju suvenire osobama koje ne vezuje to mesto. Po meni suveniri sluze da se nekada prisetite gde ste bili i da vam vrati sva lepa secanja iz tog mesta.