SVETSKI DAN TURIZMA: Kuršumlija izabrana za izuzetnu destinaciju (VIDEO)

A.M.

27. 09. 2019. u 14:59

Rasim LJajić, ministar turizma, prezadovoljan je rezultatima ove privredne grane, a naročito novim smeštajem i brojem od 400 hotela

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА: Куршумлија изабрана за изузетну дестинацију (ВИДЕО)

Foto: A.M.

SVAKI deseti zaposleni čovek na svetu radi u turizmu što znači da je ovo jedna od najisplativijih grana privrede u svakoj državi pa i Srbiji, rečeno je u Skupštini grada na proslavi Svetskog dana turizma.


Ove godine je svetska tema proslave "Turizam i poslovi", jer je u sektoru usluga posao našlo 60 odsto žena i veliki broj stanovnika ruralnih krajeva. Titulu "Izuzetne destinacije Srbije" ove godine ponela je Kuršumlija u kojoj rade dve najsupešnije banje, Prolom i Lukovska, i u kojoj se nalazi Đavolja varoš.


- Prošle godine je u Srbiji ostvareno 9,3 miliona noćenja od čega 2,5 u banjama - rekla je Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije, dodeljujući nagradu.

PROČITAJTE JOŠ: Požarevac: Besplatno u muzej i ergelu


Rasim LJajić, ministar turizma, prezadovoljan je rezultatima ove privredne grane, a naročito novim smeštajem i brojem od 400 hotela.

- Ove godine je otvoreno 15 novih hotela, a naredne godine će biti završeno još 20 - istakao je LJajić.- Hoteli će biti puni jer smo odredili osam priroitetnih tržišta i aktivno radimo na promociji. Bez vize u Srbiju mogu da dođu turisti iz 92 zemlje, a na aerodrom sleće 99 direktnih linija.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije