Sveštenik gurnuo čoveka koji je PAO I POLOMIO KUK: Skandal u porti crkve u Požarevcu

Novosti Online / D.N.

24. 02. 2020. u 14:45

U trenutku dok se Dragoš K. žalio episkopu zbog uzurpirane imovine, jedan od sveštenika ga je gurnuo, usled čega je on pao na beton crkvene porte

Свештеник гурнуо човека који је ПАО И ПОЛОМИО КУК: Скандал у порти цркве у Пожаревцу

Saborna crkva u Požarevcu – Foto: D. Novković

POŽAREVAC – U porti Saborne crkve u Požarevcu, u ponedeljak ujutru dogodio se incident, u kojem je Dragoš K. (59) zadobio tešku povredu u vidu preloma kuka.


Do incidenta je došlo nakon jutarnje službe koju je u Sabornoj crkvi služio episkop braničevski dr Ignjatije.


Tokom verbalnog sukoba, jedan od sveštenika odgurnuo je Dragoša, nakon čega je on pao na beton i teško se povredio. U policiji su potvrdili da je došlo do incidenta, ali detalje ne otkrivaju, u interesu istrage, koja je u toku. Jedino je saopšteno da, na osnovu naredbe Osnovnog javnog tužilaštva, policija prikuplja potrebne podatke i uzima izjave oštećenog i svedoka.


Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, Dragoš K. došao je u Sabornu crkvu kako bi se požalio episkopu da mu je u Vlaškom Dolu sveštenstvo uzurpiralo imovinu u ime eparhije. Dok se on žalio episkopu, jedan od nekoliko prisutnih sveštenika prišao mu je i odgurnuo ga. Pošto je Dragoš pao i ostao da leži na betonu, svi su se udaljili, pa je on sam nazvao policiju i Hitnu pomoć.On će u Opštoj bolnici, zbog preloma kuka, biti podvrgnut operaciji, pa je od rođaka i građana zatraženo da dođu i daju krv. Inače, povređeni Dragoš K. je suprug penzionisane policijske službenice S.K, koja je radila kao inspektor za maloletničku delikvenciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

bager

24.02.2020. 17:07

U ime oca i sina i crkva pocela da otima ??? A za neukazanu pomoc coveku koji je ostao da lezi slomljena kuka ,nadajmo se da ce sudija imati obzira i posteno osuditi i episkopa i ostale prisutne svestenika,,jer su svi pobegli ,,,pa opet verujte popovima,,

Милан В. Старман

24.02.2020. 18:24

@bager - ...мора да си велики грешник чим тако пресуђујеш пре суда. Од куда знаш да Драгош није насрнуо на епскопа, старијег човека, а свештеник га је покушао да заштити. Можда је и другачије али пресуђивати пре судати је још један грех.

MANY MANY

24.02.2020. 18:40

@bager - bilo kako bilo nije se ovo smelo dogoditi taman da ovaj covek nije ni bio upravu ali pošto u crkvu ne sme ni jedan organ reda sudstva poreske službe ni da privire ostace na ovome bez da ce biti iko kažnjen pitamo se sada kada se ova bratija u mantiji moli bogu dali I teda lažu znamo da spc prihoduje cistih para 250 miliona eura I puta cetiri godine milijarda eura sa tim parama se I u nekoj osbiljnoj zemlji može uticati na vlast a kamoli u srbiji mogu postavljati sudije minister presednika

E vala baš si bager

25.02.2020. 07:54

@bager - zbog jednog slučaja, za koji ne znamo ni kako se dogodio, jedva si dočekao da opleteš po crkvi... jadno.

Zoran

24.02.2020. 18:39

Bijete se po utakmicama, skolama , bolnicama, ulici, kafanama, ostala jos crkva kao neiskorisceni prostor.:)

toma

24.02.2020. 18:59

Popovi samo pale narod da se jadnici bore za njihove guzice i bogarstvo. Veliki primer je CG. Narod naivan i zapaljiv. Crkveni poglavari nisu još objasnili narodu u čemu je problem. Niko neuzima crkve i manastire,al hoće da plaćaju porez za njihove lične imovine i zemljište. Ja verujem u boga,al ovim u manilima mnogi ne.