Mesto rođenja - sedište suvozača!

V. ILIĆ

četvrtak, 17. 01. 2019. u 14:45

Место рођења - седиште сувозача!

Foto Privatna arhiva

Katarina Ocokoljić iz Ivanjice porodila se u automobilu ispred bolnice i na svet donela dečaka Pavla. Ispratila goste i sa suprugom krenula u Čačak na porođaj, ali se bebi malo žurilo

IVANjIČANU Pavlu Ocokoljiću u izvodu iz matične knjige rođenih biće upisan datum rođenja - 15. januar 2019. godina, mesto rođenja Čačak, ali ako bi se išlo u detalje, moglo bi da bude ispisano i - automobil “pasat”, i to karavan - prednje, suvozačevo sedište!

U sredu u jutarnjim satima, njega je na svet donela Katarina Ocokoljić, uistinu u autu, kojim je upravljao njen suprug Dejan, na samo nekoliko stotina metara od porodilišta čačanske bolnice.


PROČITAJTE JOŠ:
VEROVALI ILI NE: Sama se porodila carskim rezom

Iako je samu sebe porodila, porođaj je prošao bez ikakvih komplikacija, a muško novorođenče, kako je utvrđeno u porodilištu, potpuno je zdravo, teško je 3.350 grama i dugačko 49 centimetara. O ovom nesvakidašnjem porođaju ispričao nam je i jedini očevidac, Katarinin suprug Dejan, koji je još u šoku od svega šta mu se događalo prethodnih 48 sati.

- Žena i ja smo slavili Svetog Vasilija, i kada smo ispratili goste, legli smo da spavamo, oko pola deset. Bilo je oko pola dva, kada me je Katarina probudila i rekla da ima bolove. Brzo sam upalio auto da se zagreje i krenuli smo ka Čačku - kazao nam je Dejan. - Nisam mnogo žurio, jer je put bio klizav, bilo je leda. Tako sve do Požege. Ali kada sam video da su bolovi sve učestaliji i da se porođaj bliži, dodao sam gas. Usput sam pozvao i Hitnu pomoć, ali kada smo već bili kod “Leonardo” pumpe, nedaleko od bolnice, žena se već porodila.

U početku Dejan nije ni bio svestan šta se dogodilo, sve dok nije pogledao na suvozačevo mesto i nije ugledao bebu koju je Katarina držala umotanu u svojoj jakni. Novorođenče je, veli nam, zaplakalo jednom kada ga je majka uzela u naručje.

Dejan pokazuje gde mu se rodio sin / Foto Privatna arhiva

- Bio sam zapanjen, uplašen, srećan... osećanja su mi bila pomešana. Tada smo već bili stigli ispred porodilišta, kada se do nas spustila medicinska sestra, koja je i sama bila u šoku kada je ugledala bebu. Pozvala je babicu i doktorku, koje su došle, donele instrumente. Svi su bili zbunjeni. Kada su završili šta je trebalo, uzeli su bebu, a moja supruga je lagano ustala iz auta i otpešačila do porodilišta - prisećao se Dejan. - Tada sam čuo i bebin plač, vikao je dobro... Kada se sve završilo, ja sam se prekrstio, pomolio se i zahvalio Bogu.

Pavle Ocokoljić

Ocokoljićima je ovo treće dete, a ove godine slave deset godina braka. Slavlje povodom rođenja malog Pavla bilo im je, ipak, najemotivnije, jer se sve dogodilo kao u nekakvom filmu.


Pročitajte još - VEROVALI ILI NE: Sama se porodila carskim rezom


MAJKA I BEBA DOBRO

DR Biljana Kočović, portparolka Opšte bolnice u Čačku, rekla nam je danas da su i majka i beba dobro, te da se nalaze na ginekologiji.

- Sve je u savršenom redu - zaključila je dr Kočović.

Iako je beba rođena u autu, dobila je ocenu devet.


PROČITAJTE JOŠ:
HRABRA PORODILjA: Iako teško bolesna postala majka po treći put

KATARINA: PAVLE NIJE HTEO DA SAČEKA

JA bih sačekala sa porođajem, ali beba nije htela. Od kuće, iz Ivanjice, krenuli smo pola sata nakon što sam osetila bolove. Zbog snega i leda muž je vozio sporije i bolovi su se iz minuta u minut povećavali. Oboje smo bili preplašeni, i nekako sam osetila da ću u kolima doneti bebu na svet. Kad sam videla da smo ušli u krug bolnice, skinula sam se i krenula da se porađam. Sve je bilo brzo, beba je izašla i zamotala sam je u jaknu. Muž je, kada se okrenuo i video mene i bebu, bio šokiran. Posle su došli doktori i babica i zbrinuli nas - kazala nam je Katarina Ocokoljić, danas u bolnici.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

citalac

17.01.2019. 16:27

Dobro je da je bilo lepo vreme i da otac nije brzo vozio, nikad ne treba zuriti kad se vozi trudnica.

Petar M

17.01.2019. 16:42

Bebi i roditeljima , sve najbolje u daljem zivotu i da nastave sa prosirenjem porodice.