Marko Đoković: Niko u Španiji ne mrzi Novaka

J. Jevremović

12. 05. 2016. u 09:15

Марко Ђоковић: Нико у Шпанији не мрзи Новака

Novak Đoković

"Ljubav i mir“ je filozofija života, da voliš sebe, kako bi mogao da voliš druge i da se osećaš dobro, objasnio je natpis svog brata Marko za “El espanjol”
MNOGI su se zapitali šta je značila poruka Novaka Đokovića „ljubav i mir“ napisana na kameri na turniru u Madridu. Njegov brat Marko, koji ga je bodrio tokom celog mastersa, nosio je majicu sa istim rečima.


- Sa 20 godina sam patio od depresije i počeo da radim na svojoj unutrašnjosti. „Ljubav i mir“ je filozofija života, da voliš sebe, kako bi mogao da voliš druge i da se osećaš dobro. To je ono što i Novak oseća – ističe Marko u intevrjuu za španski list „El espanjol“. - On se trudi da u svakoj zemlji priča lokalni jezik kako bi bolje razumeo ljude. Tako su nas vaspitali, a čovek ima više energije kada se povezuje sa drugim ljudima. Živim u Marbelji i znam da niko u Španiji ne mrzi Novaka, bez obzira na one zvižduke. Ljudi su oduševljeni kada ga vide na ulici.


Srednji od braće Đoković kaže da svetski broj jedan motivaciju za pobede crpi iz humanitarnog rada.


- Obožava da pomaže ljudima. Zna da će moći više da pomogne ako nastavi da postiže uspehe. Uvek je imao nešto posebno, što dolazi iznutra. Zato je došao tu gde jeste. Nikada nisam imao dilemu da će uspeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije