BENFIKA nije iskoristila kiks Porta na gostovanju Famalikau, stigla je samo do mršavog boda protiv Tondele na svom terenu (0:0), a to je bio signal za navijače lisabonskog kluba da potpuno podivljaju i napadnu klupski autobus u četvrtak uveče. Najdeblji kraj izvukao je srpski internacionalac Andrija Živković, koji je povređen kada su mu delići stakla završili u oku kada je kamenicama zasut klupski autobus na izlasku sa parkinga. Pored Srbina loše je prošao i Džulijan Vigl, koji je takođe posle zbrinjavanja u bolnici pušten na kućno lečenje.


- Želimo da vas obavestimo da smo obojica dobro. Nažalost, ne možemo da opravdamo ovakvo ponašanje. Bez obzira na sve uveravamo, vas da ćemo nastaviti da se borimo za Benfiku i da ćemo da nastavimo da dajemo sve od sebe. Mnogo hvala na željama za oporavak i vašoj velikoj podršci - napisao je Andrija Živković na "Instagramu" uz fotografiju sa Džulijanom Viglom na kojoj se jasno vide posledice divljanja navijača Benfike.


Lisabonski gigant je posle poraza Porta na gostovanju Famalikau u sredu imao priliku da stekne dva boda prednosti u odnosu na velikog rivala, ali nije uspeo da otključa bravu borbene Tondele, pa su sada sa "zmajevima" izjednačeni na vrhu tabele sa 60 bodova. Do kraja sezone je ostalo još devet kola, a u slučaju istog broja bodova šampion će biti Porto zbog boljeg skora u međusobnim duelima.