Tuga u Loznici zbog smrti Sinana Sakića

V. MITRIĆ

01. 06. 2018. u 11:56

Obožavao je da dođe ovde posle silnih turneja i da se opušta sa drugovima i prijateljima iz mladosti i srodnicima, priča nam Zane Šaulić, Sinanov blizak rođak

Туга у Лозници због смрти Синана Сакића

Zane i Sinan, Foto porodična arhiva

Sinan Sakić je Loznicu voleo svim srcem. Ovde su njegovi koreni, detinjstvo mladost, najlepši dani. Obožavao je da dođe ovde posle silnih turneja i da se opušta sa drugovima i prijateljima iz mladosti i srodnicima, priča nam Zane Šaulić, Sinanov blizak rođak, inače ugledni Lozničanin, višegodišnji odbornik u Skupštini grada Loznica.

Zane kaže da se vest o smrti njegovog rođaka pronela rodnim gradom „munjevitom brzinom“, pa je usledila tuga, ne samo u ovdašnjoj Mali, već u čitavom gradi i okolini kod svih onih koji su voleli i sinana, kao čoveka, i njegovu pesmu.

Sinanova majka Đulka, koja je ušla u devetu deceniju, živa je. Ona je, kaže Šaulić, rođena sestra njegovog pokojnog oca Agana, omiljenog u familiji i Loznici, „ujaka koga je popularni pevač voleo kao boga i koga je dobro ožalio posle smrti“.

- Mog oca, svog ujaka, voleo je više nego oca, jer u našoj kući mu je bilo najprijatnije i sve prve uspehe vezuje za ujaka i našu kuću - priča Zane.

- Svi smo ga voleli, radovali se njegovim uspesima, a on nam je uzraćao ljubavlju samo njemu svojstvenom. Bio je pažljiv prema svakom čoveku u Loznici. LJudi su se, uvek, radovali kad dođe. Nikad se nije ponašao kao zvezda, što je, zapravo i te kako bio, već je za nas bio uvek onaj isti naš Sinan.

Iz prvog braka, priča Zane, sa Velidom iz Janje, Sinan ima sinove Rašida i Medu. Sa Sabinom, koji je jako voleo do poslednjeg daha, imao je Alena i Đulkicu. Sabina je u dom sa Sinanom dovela i svoje sinove iz predhodnog braka, Ernestom i Elvisom. Šaulić kaže da nikoga od te dece nije razdvajao, „već im je svima pomagao svesrdno i voleo ih svim srcem“.

- Koliko sam čuo, Sinan će biti sahranjen u Loznici, gradu koji je iznad svega voleo, rado ga pominjao i uvek mu se vraćao -kaže Šaulić.

- NJega nikad nisu zasenila svetla velegrada, kao ni našeg rođaka Dragana Šaulića.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Aksentije

01.06.2018. 21:25

Aj kakva tuga u Loznici. Zao mi je covekaal nije u pitanju dete nedaj boze. Covek je bio bolestan ziveo je boemskim zivotom. Odmorio se od bolesti. A o uglednom gospodinu Saulicu dajte molim vas covek je obican fizicki radnik nije advokat doktor i td. Budite ozbiljni nemojte kvariti vas nivo. Pozdrav