ZA DŽEPARAC CEPAJU DRVA: Dvojica čačanskih srednjoškolaca oduševila sugrađane oglasom

V. ILIĆ

22. 10. 2020. u 18:09

DVOJICA srednjoškolaca iz Čačka - Boban Spasojević i Nikola Vasović oduševila su juče svoje sugrađane oglasom, koji su izlepili po banderama u gradu na Moravi.

ЗА ЏЕПАРАЦ ЦЕПАЈУ ДРВА: Двојица чачанских средњошколаца одушевила суграђане огласом

Foto V. I.

Oni su odlučili da džeparac zarade, i to tako što nude pomoć u kući: cepaju drva, šetaju kućne ljubimce, idu u nabavku namirnica, raspremaju stare šupe, čiste dvorišta... Sve to rade, kako navode ovi dečaci u samom oglasu, bez tarife, odnosno, vele oni, "neka ih svako plati onoliko koliko misli da su zaslužili".

Nikola uči za frizera, ujedno obožava muziku, i svira saksofon.

- I zanat, ali i ljubav prema saksofonu iziskuje određene troškove. Pored toga imam i zdravstveni problem. Moji roditelji, i pored najbolje namere da mi pomognu, ne mogu, jer nemaju da mi daju - kazao nam je Nikola. - Zato smo, posle razgovora sa bratom i drugom rešili da na ovaj način zaradimo još neki dinar. Odštampali smo letke, izlepili po gradu i od jutros telefon ne prestaje da zvoni.

I do sada su ova dva momka pomagala Čačanima, ne stide se, kažu, nijednog posla. Dodaju da su radne navike stekli u svojim domovima, gde su od malih nogu bili angažovani u kućnim poslovima, pa sve do cepanja drva pred zimu.

- Svi naši drugari, kad su videli oglas, podržali su nas. Nema potrebe da celo popodne sedimo u kući, igramo igrice ili provodimo vreme na društvenim mrežama, ako smo sposobni sami da zaradimo džeparac i tako pomognemo kućni budžet, ali i uštedimo neke pare. Ide zima, hladno vreme, mnogima će trebati pomoć oko ogreva, ali i čišćenja snega i nadamo se da će nas ljudi zvati - rekao nam je Boban, učenik Mašinsko-saobraćajne škole. Ukoliko, naglašava on, posao zaživi, želeo bi da skupi dovoljno novca da otvori svoju malu auto-mehaničarsku radnju.

Oglas ova dva dečaka ubrzo je osvanuo i na društvenim mrežama, pa su ih Čačani obasuli pažnjom, a neki ih i odmah pozvali u svoje kuće.

- Zvone nam telefoni od samog jutra. Ako hoćete da zaradite, vidite da je lako, samo treba da se radi. Ovo bismo savetovali i našim vršnjacima, kojima treba novca, ali i onima drugima koji novac imaju, samo da vide koliko treba ceniti svačiji i svaki dinar. Posao je krenuo... - zaključili su ovi dečaci, koje smo zatekli da već od jutra cepaju drva, a u glavi računajući da li će moći da kupe novo ozvučenje za Nikolin instrument i novi alat za Bobanovu buduću radnju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!