PREDLOŽENI zakoni o rodnoj ravnopravnosti i zaštiti od diskriminacije u više svojih delova su protivni Ustavu Srbije.

Praetorian

17.05.2021. 10:22

Aferim, potpuno se slazem: "politicka korektnost" - moja malenkost na to godinama, u privatnim razgovorima ukazuje - nije nista drugo do novi fasizam, koji vodi zabrani slobodnog izrazavanja misljenja (nekada, davno u SFRJ je postojao clan KZ -144? -koji se u narodu zvao "Delikt misljenja"). Svedoci smo sta tzv. "cancel" i "woke" pokreti i "kultura" cine na tzv "zapadu".

Tapetec

17.05.2021. 10:46

Stvarno nije dobro kada se promene namecu izvana, po principima oko kojih ne postoji konsenzus u nekom drustvu i bez uvazavanja istorijskog prava i tradicije namecu prava po principu tzv. pozitivne diskriminacije. Ne valja i da se religijske i druge drzavne institucije i nevladine organizacije bore samo za svoje interese, jednako kao i svaki pojedinac ili drustvena grupa samo za sebe. Bez definisanja najmanjeg zajednickog imenitelja nema cilja ka kome se drustvo krece, bilo ono u uniji s drugima ili ne.

itekako

17.05.2021. 10:56

Tako je g. Zukorlicu. Ukinuti javno priznate istopolne brakove i zabraniti im decu. Porodica nije samo tradicija, to je negovanje ljudskosti i zdravog razuma.