UMRO MLADIĆEV SUDIJA GUSTAVO KAM: Karmel Ađijus postavio novog

S. J. M.

19. 02. 2021. u 11:59

SUDIJA Mehanizma za krivične sudove u Hagu, koji je član petočlanog Žalbenog veća u postupku protiv generala Ratka Mladića, Gustavo Kam iz Burkine Faso preminuo je u sredu.

УМРО МЛАДИЋЕВ СУДИЈА ГУСТАВО КАМ: Кармел Ађијус поставио новог

Foto Printscreen

Nakon ovog smrtnog slučaja predsednik Mehanizma Karmel Ađijus postavio je Mladiću novog sudiju u Veće - Mustafu El Baja iz Maroka.

Foto: Mehanizam u Hagu

On će sa još četvoro sudija doneti pravosnažnu presudu za generala.

Foto: Mehanizam u Hagu

Plan je bio da ona bude izrečena do kraja marta ove godine, ali će sada možda biti prolongirana, jer će El Baju sigurno trebati nekoliko meseci da prouči spise predmeta i sve dokaze od nekoliko hiljada stranica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MOĆAN PRIKAZ SRPSKE VOJSKE: Helikopteri nadleću poligon Pešter (VIDEO)