VUČIĆ DANAS U RS: Srpskoj 2,7 miliona €

VN

23. 07. 2020. u 06:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas Banjaluku, gde će tamošnjim institucijama uručiti pomoć vrednu gotovo 2,7 miliona evra.

ВУЧИЋ ДАНАС У РС: Српској 2,7 милиона €

Foto: Tanjug

Vučić će tokom posete razgovarati sa najvišim predstavnicima Republike Srpske.

Planom posete, predviđeno je da predsednik najpre obiđe Univerzitetski klinički centar u Banjaluci, gde će uručiti donaciju Republike Srbije - 15 sanitetskih vozila, vrednosti skoro 750.000 evra. Zatim će obići radove na izgradnji višenamenskog objekta, u kojem je planirano da budu smešteni vrtić, Dom zdravlja i mesna zajednica, čija se izgradnja u naselju Petrićevac finansira sredstvima Srbije.

Nakon toga, uslediće sastanak Vučića sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Srpske Željkom Cvijanović. Posetu Banjaluci, predsednik Srbije završiće obilaskom radova na izgradnji Srpsko-ruskog hrama.

Inače, Srbija pomaže RS i sa milion evra Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci, za rekonstrukciju jednog paviljona. Takođe, za nekoliko manjih opština u RS Srbija će izdvojiti 540.000 evra za vrtiće, škole, domove zdravlja, a za Duhovni centar u Petrovcu 400.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (26)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri