ĐILASOVA OPOZICIJA OPET MENJA MIŠLJENJE: Ipak dolaze na sastanak sa Brnabićevom

Novosti online

10. 04. 2024. u 20:58

Opozicija iz redova koalicija NADA i Srbija protiv nasilja, po ko zna koji put, promenila je svoj stav i kasno večeras je odlučila da se sutra pojavi na sastanku sa Anom Brnabić, predsednicom skupštine.

ЂИЛАСОВА ОПОЗИЦИЈА ОПЕТ МЕЊА МИШЉЕЊЕ: Ипак долазе на састанак са Брнабићевом

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Brnabić je još prošle nedelje najavila da će opoziciji poslati poziv za novu rundu dijaloga o implementaciji preporuka ODIHR-a, o čemu postoji široki politički konsenzus. Međutim, sama najava poziva dočekana je na nož od strane lidera opozcije, pa su tako redom Dragan Đilas, Miloš Jovanović, Marinika Tepić i Aleksandar Jovanović Ćuta rekli da neće doći na satanak ili su za dolazak postavljali neke svoje uslove.

Večeras je kao iznenađenje došla vest da ipak dolaze na sastanak, ali ostaje da se vidi da li će i biti konstruktivni na samom sastanku ili će ponovo izvesti neki politički performans u vidu napuštanja razgovora, postavljanja sopstvenih ultimatuma i slično.

Podsetimo, lideri koji su ranije rekli bilo šta što nije u potpunosti saglasni da Đilasovim mišljenjem, prošli su kao bosi po trnju, te je Pavle Grbović danas najuren iz poslaničke grupe Đilasovog SSP-a a Ana Stevanović, internacionalni sekretar te partije bila je prinuđena da napusti stranku i da ostavku na sve funkcije.

Da li će opozicija konačno pristati da učestvuje u implementaciji preporuka ODIHR-a, saznaćemo sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave