"NOVOSTI" OTKRIVAJU: Evo šta je razlog štrajka u Pošti - u sve upleten Dragan Šolak zbog ličnih interesa

Novosti online

16. 11. 2023. u 08:24

KAKO "Novosti" nezvanično saznaju, u štrajk poštara umešan je zbog sopstvenih interesa i Dragan Šolak jer je njegova firma "D Ekspres" koja ima direktne interese da ruši JP "Pošte Srbije" jer obavlja uslužne delatnosti koje radi i ovo javno preduzeće.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Ево шта је разлог штрајка у Пошти - у све уплетен Драган Шолак због личних интереса

Foto Tanjug

Naime, vlasnik firme "D Express" je "Slovenia Broadband" iz Luksemburga i članica je Junajted grupe. Takođe, predsednik Nadzornog odbora firme je Viktorija Boklag koja je ujedno i potpredsednica Junajted grupe. "D Express" je direktna konkurencija Javnom preduzeću "Pošte" u slanju poštanskih usluga, a posebno u slanju paketa.

Samo u prošloj godini, prema našim informacijama, imali su prihod od toga u iznosu 25.000.000 evra. 

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

 

Da je štrajk u interesu Šolaka govori činjenica da su zbog obustave rada poštara određeni klijenti Pošte bili prinuđeni da slanje paketa vrše upravo preko Šolakove firme. Sa ovom Šolakovom firmom, sarađuje i NIS, pa se tako na pumpama te kompanije nalaze paketomati od "D Express-a", a ne od JP Pošte.

Foto: Printsrkin

Dakle, Šolak očigledno hoće i da preuzme poštanski biznis slanja pošiljki i posebno paketa od Pošte, a preko svoje firme "D Express". Sada zbog štrajka poštara, neke firme prešle su, prema našim informacijama, da posluju preko "D Express" ne znajući da je ona u vlasništvu Šolaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (50)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave