ZAHAROVA: Rusija se ne meša u unutrašnje poslove Beograda

Novosti online

07. 06. 2023. u 20:15

RUSIJA se kao pravi i iskren prijatelj Srbije ne meša u unutrašnje poslove Beograda, kaže za RT Balkan portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА: Русија се не меша у унутрашње послове Београда

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Odgovarajući na pitanje naše redakcije o tome kakvu bi poruku Moskva poslala učesnicima političkog života u Srbiji, koji se sa simpatijama odnose prema Rusiji i osvrnuvši se na nedavni intervju ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocana-Harčenko za RT Balkan, Zaharova je rekla da je Rusija uvek spremna da pomogne našoj zemlji, što je radila i ranije, te da je Moskva "zainteresovana za stabilnost kako u regionu u celini, tako i u bratskoj zemlji" Srbiji.

-Ubeđeni smo da su srpski narod i izabrana vlast u stanju da sami rešavaju aktuelna nacionalna pitanja. U tome ih ometaju zlonamerni strani faktori koji pokušavaju da nahuškaju na Beograd ekstremiste iz Prištine kako bi uticali na rukovodstvo Srbije.

Zaharova je primetila da se u Srbiji pribegava takozvanoj "snazi ulice", što provocira izbijanje "za Zapad omiljenih obojenih revolucija". To je, kako je dalje pojasnila, instrument za "svrgavanje neugodnih vlada", što kasnije dovodi do zamene neugodnog rukovodstva "marionetskim režimom".

-I naravno, srpskom narodu želimo snagu duha, u šta nikada ni malo nisam sumnjala, kao što ne sumnjam ni sada, zaključila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SAD TO NE JEDE: Dijana otkrila koji je omiljeni Noletov slatkiš iz detinjstva (RECEPT)