LAŽNA DRŽAVA TONE U PONOR: Haradinaj se oglasio o propadanju tzv. Kosova

Novosti online

10. 10. 2022. u 17:14

PREDSEDNIK opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj oštro je danas kritikovao predstavnika tzv. privremenih prištinskih institucija, zbog izjava o navodnom ekonomskom rastu i poručio da je to uvreda za građane.

ЛАЖНА ДРЖАВА ТОНЕ У ПОНОР: Харадинај се огласио о пропадању тзв. Косова

Foto AP

Haradinaj je u objavi na Fejsbuku rekao da je usled porasta inflacije, koja prema podacima Svetske banke iznosi 19,1 odsto, kupovna moć prepolovljena.

- Ekonomski rast prema Svetskoj banci je 3,1 odsto, a ne 10,5 odsto kako ste prognozirali. Inflacija, takođe prema podacima Svetske banke, iznosi 19,1 odsto. To znači da je kupovna moć građana Kosova (i Metohije) prepolovljena - naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Istakao je da je u vreme kada su poskupele sve osnovne životne potrepštine, vlast blokirala Zakon o platama, kao i mnoge projekte.

- Blokirala je i izgradnju novih energetskih kapaciteta, poput Novog Kosova i američkog gasovoda, sa smešnim razlozima, da je megavat od 80 evra izgledao skup, a danas mu je cena skoro desetostruko porasla - naveo je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, od 706 miliona planiranih budžetom za kapitalne investicije, realizovana je tek desetina, a dolazi do drastičnog pada u svakoj ekonomskoj i društvenoj sferi.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako "bastion" uništava ciljeve na moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREDSEDNIKA SRBIJE NE ISPUŠTAJU IZ USTA: U Skupštini Crne Gore tema Vučić i ustreptala ministarka