DUBOKI SUNOVRAT EVROPSKE UNIJE: Profesor Srđa Trifković o novim pritiscima na Srbiju - Nema više ni uvele šargarepice (VIDEO)

Novosti online

08. 07. 2022. u 16:59

ISTORIČAR i publicista prof. dr Srđa Trifković najavljuje tešku energetsku i ekonomsku krizu u EU do kraja ove godine i ističe da Srbija ne sme popustiti pod pritiscima Brisela.

ДУБОКИ СУНОВРАТ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Професор Срђа Трифковић о новим притисцима на Србију - Нема више ни увеле шаргарепице (ВИДЕО)

Foto: EPA/Printskrin/Ilustracija

- Oni ne mogu da pomognu sebi samima, a kamoli da Srbima ponude makar uvelu šargarepicu u zamenu za sve pritiske i zahteve koje ispostavljaju - izjavio je Srđa Trifković za jutarnji program Hepi TV.

Istoričar objašnjava da nema govora o ulasku u Srbiju i besmisleno je obraćati pažnju na pretnje da će "njeno pridruživanje biti ometeno ukoliko Srbija ne podlegne zahtevima i pretnjama Evropskog parlamenta u Strazburu".

- Zahtevi i pretnje koje dolaze iz parlamenta u Strazburu su isto onako relevantni i isto onako značajni kao što su zahtevi i pretnje koji dolaze iz političkog Sarajeva, što znači - potpuno nebitni - kaže Srđa Trifković.

EU ima preča posla i nema vremena da se brine da li će se Srbija pridružiti njenim sankcijama protiv Rusije, ističe on.

- U ovom trenutku mislim da je EU u stanju dubokog sunovrata i obraćati pažnju na pričalicu u Strazburu bilo bi potpuno besmisleno. Srbija mora da gleda svoje interese - rekao je profesor.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)