PRVE FOTOGRAFIJE IZ ŠTRPCA: Pripadnici ROSU naoružani dugim cevima pretresaju prodavnice, upali i u Bošnjačku Mahalu (FOTO)

D. Zečević

08. 04. 2022. u 13:53

VIŠE naoružanih pripadnika ROSU upalo je danas u podne, u pratnji predstavnika takozvane Carine, u više srpskih prodavnica u opštini Štrpce i u Bošnjačkoj Mahali, u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u potrazi za srpskom robom.

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ ШТРПЦА: Припадници РОСУ наоружани дугим цевима претресају продавнице, упали и у Бошњачку Махалу (ФОТО)

Foto: Novosti

Na meti specijalaca ROSU su tri trgovinska objekta u Štrpcu, u kojima traže robu bez akciza. U jednom su već izvršili pretragu, dok su u dve radnje još uvek prisutni.

Kako nezvanično saznajemo, u Štrpcu su jedno vozilo policije i carine lažne države.

Akcija policije lažne države se sprovodi i u Bošnjačkoj Mahali, u Severnoj Mitrovici, gde desetak pripadnika ROSU i carine pretresa jednu radnju.

Foto: Novosti

Glavna ulica u Bošnjačkoj Mahali, u kojoj se nalaze radnje koje pretresaju, vlasnici su uglavnom Albanci.

Foto: Novosti

- Ovo je četvrti put za svega nekoliki meseci da Kurti šalje naoružane specijalce u Štrpce, a sve sa ciljem da zastraši i svakodnevnim pritiscima pokuša da protera preostale Srbe iz ove najjužnije srpske sredine i prekine njihove veze sa ostalim srpskim sredinama - saopštio je danas Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i dodao:

- Uprkos Kurtijevoj opsesiji Štrpcem, Štrpčani ne nasedaju na provokacije i odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a jedini gubitnik ovakvih nerazumnih akcija biće upravo Kurti. Država Srbija nastaviće da pomaže Štrpce i ekonomski i na svaki drugi način i to Kurti ne može da spreči - zaključio je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)