HAPŠENJE ZBOG PLANIRANJA ATENTATA NA VUČIĆA: Pronađeno mu oružje i municija, danas saslušan u VJT

Tanjug

28. 03. 2022. u 18:27

DRAGAN V. je uhapšen je u subotu nakon što ga je njegova emotivna partnerka prijavila za porodično nasilje i planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ПЛАНИРАЊА АТЕНТАТА НА ВУЧИЋА: Пронађено му оружје и муниција, данас саслушан у ВЈТ

Foto Dragan Milovanović

Prilikom pretresa stana osumnjičenog pronađena je fantomka, dva pištolja, oko 200 komada municije, šest noževa, bokser i laptop.

On je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu, u Beogradu, gde je rekao da je oružje pripadalo njegovom pokojnom ocu, a negirao je navode njegove partnerke "da planira ubistvo predsednika, a da posle toga ubije i sebe".

Ona je takođe tužilaštvu ispričala da je i njoj pretio pištoljem.

Na predlog tužioca, Draganu V. je sud odredio pritvor kako ne bi ponovio krivično delo.

Tereti se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružje i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do dvanaest godina.

Dragan V. je pripadnik obezbeđenja Srđana Noga, nekadašnjeg poslanika i bivšeg člana Dveri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAŠE JE DA SNAŽIMO, JAČAMO, EKONOMSKI NAPREDUJEMO I RASTEMO: Predsednik Vučić se oglasio posle vežbe Vihor 2024 (FOTO)