VULIN ODGOVORIO UKRAJINSKOJ AMBASADI: "Lakše je naći zahtev Ukrajine da postane član NATO, nego da se NATO agresoru uvedu sankcije"

Novosti online

28. 03. 2022. u 16:24

MINISTAR policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin oglasio se danas reagujući na saopštenje ambasade Ukrajine u kome se navode zahtevi i upozorenja Srbiji i resornom ministru policije zbog neuvođenja sankcija Rusiji od strane naše države.

ВУЛИН ОДГОВОРИО УКРАЈИНСКОЈ АМБАСАДИ: Лакше је наћи захтев Украјине да постане члан НАТО, него да се НАТО агресору уведу санкције

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Ne znam gde je ambasada Ukrajine pronašla povod da reaguje na moju izjavu, ali znam da nije našla za shodno da skandiranje navijača u Kijevu "ubij, ubij Srbina" osudi i izvini se srpskom narodu - rekao je Vulin.

On kaže i da se ne seća da je Ukrajina tražila od NATO pakta da prekine agresiju na Srbiju, i da ne može da pronađe potpis Ukrajine kojim se NATO osuđuje za agresiju i kršenje međunarodnog prava.

- Možda će ambasadi Ukrajine biti čudno da je to moguće, ali Srbija sama bira prijatelje i ne zaboravlja učinjeno joj dobro. Kada se u Srbiji vlast bude dovodila na ulici i kada naše izbore zameni Majdan, tada će i ukrajinska i svaka druga ambasada moći da "očekuje" od Srbije. Dok o Srbiji narod odlučuje na izborima i dok Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, možete samo lepo da zamolite i da se ne nadate da ćete umesto nas doneti odluku o bilo čemu. Ukrajina nije bombardovala Srbiju, ali ni Rusija nije bombardovala Srbiju, pametnom dosta - zaključio je Vulin.

BONUS VIDEO: SNIMAK RUSKE MISIJE - Helikopterska jedinica u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna