SKANDAL U REŽIJI VAŠINGTONA: Od Bosne traže istragu o ceremoniji povodom Dana Republike Srpske

Tanjug

12. 01. 2022. u 09:50

SJEDINjENE Američke Države su pozvale vlasti Bosne i Hercegovine da istraže izveštaje u kojima se navodi da su u svečanostima koje su proteklog vikenda održane u Republici Srpskoj navodno veličani "ratni zločinci" i da su na udaru bili povratnici u gradovima iz kojih je tokom rata proterano nesrpsko stanovništvo, prenosi agencija Rojters.

СКАНДАЛ У РЕЖИЈИ ВАШИНГТОНА: Од Босне траже истрагу о церемонији поводом Дана Републике Српске

D.Gavrić

- Pozivamo nadležne vlasti da bez odlaganja istraže ove incidente i da pozovu odgovorne osobe na odgovornost - naveo je portparol Stejt departmenta u saopštenju.

Portparol kaže i da su SAD duboko zabrinute zbog “izveštaja o govoru mržnje, veličanju ratnih zločinaca i provokativnim incidentima koji su tokom vikenda bili usmereni na povratnike u entitetu Republika Srpska".

Republika Srpska je 9. januara obeležila Dan Republike i 30 godina od postojanja RS.

BONUS VIDEO: 

VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada