NIKOLA SELAKOVIĆ: Kampanja verbalnog nasilja protiv predsednika Srbije postala je stvar političkog folklora

Novosti online

24. 12. 2021. u 11:16

ČLAN Predsedništva SNS Nikola Selaković naveo je kako je kampanja verbalnog nasilja protiv predsednika Srbije koja se nastavlja na društvenim mrežama postala gotovo stvar političkog folklora i nešto čime se pojedinci ponose.

НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Кампања вербалног насиља против председника Србије постала је ствар политичког фолклора

Foto P. Milošević

- Kampanja verbalnog nasilja protiv predsednika Srbije nastavlja se na društvenim mrežama svom žestinom, a pretnje smrću šefu države postale su gotovo stvar političkog folklora i nešto čime se pojedinci ponose. Najnoviji primer takvog bezumlja je objava Predraga Popovića, urednika u listu poznatom po iscrtavanju snajperskih meta na predsedniku Srbije, koji bi predsednika Aleksandra Vučića da veša, ni manje ni više, nego o luster - navodi Selaković.

- Njihova mržnja prema predsedniku Srbije pojačava se uporedo sa političkim i ekonomskim uspesima naše zemlje, što je neoborivi dokaz da njihov cilj nije nanošenje političke štete jednoj osobi, već zaustavljanje i nazadovanje Srbije, a toga se sigurno nisu sami dosetili - saopštio je Selaković.

- Koliko god da je Srbija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem pomerila granice ličnih sloboda dozvolivši da svaki idiot nastupa kao dželat, u jednom trenutku će biti neophodno da se, u ime zaštite demokratskih sloboda i napretka Srbije, obelodani u čije ime se ova kampanja vodi, čijim parama i po čijem nalogu. Srbija ne sme da bude tolerantna prema ovoj vrsti društvenog ludila, jer verbalno nasilje u javnom prostoru ima tendenciju da preraste u fizičko nasilje. Istorija nas je naučila da tamo gde se na lomače bacaju knjige na lomačama uskoro završe i ljudi, pa tako i pretnje smrću, ako dozvolimo da postanu društveno prihvatljiva činjenica, neće ostati samo pretnje - kaže Selaković.

- U ime Srbije, njenog napretka i svih pristojnih građana ove zemlje koji žele da žive u stabilnom i naprednom društvu, zahtevam od nadležnih organa da ovom ludilu stanu na put - naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!